torstai 15. kesäkuuta 2017

Nopea puolivalmispiirakka


Pizzanpaistosta oli jäänyt vähän rapuja ja eräältä päivälliseltä savustettua lohta, jääkaapissa oli rulla Lidlistä ostamaani lehtitaikinaa. En oikein tiedä onko lehtitaikina oikea sana, vai pitäisikö sanoa voitaikina. Tuskin se voihin on tehty. Puff pastryksi sitä englanniksi sanotaan ja kääre  meni jo roskiin, etten voi siitä tarkistaa, miksi taikinaa puhutellaan.

Pikainen tähdenlentopiirakka

 • rulla valmista puff pastrya
 • noin 150 g savustettua lohta
 • noin 100g jokiravun pyrstöjä
 • 1 uusi sipuli varsineen
 • 1 keitetty kananmuna
 • 1 raaka kananmuna voiteluun
Kuumensin uunin 200 asteeseen. Levitin taikinarullan suoraksi uunipellille leivinpaperin päälle. Asettelin täytteet puolelle taikinasta niin, että reunoille jäi tyhjää noin sentti pari. Alimmaksi laitoin sipulit, sitten savulohden, ravut ja päällimmäksi keitetyn kananmunan viipaleina. Käänsin taikinanlevyn reunan täytteiden päälle ja taittelin reunat yhteen. Voitelin pinnan raa'alla kananmunalla ja pistelin kuoreen reikiä kalapiikillä. Paistoin piirakkaa kiertoilmalla 20 minuuttia. Hyvää tuli, kypsää ja rapeaa! Lisään ohjeen CampaSimpukan ylälaidan Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään jämäruokaohjeita ja jatkojalostusideoita. 

4 kommenttia:

 1. Leftoverseista saa usein hirmu hyvää ruokaa. Mä puhun aina voitaikinasta, mutta ainakin noi saksalaisten discountereiden taikinat on tehty rypsiöljystä ja kookosrasvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli tuon piirakat loput yövuoroeväänä ja kyllä se maistui silloinkin. :)

   Poista
 2. Ja Allu: piti vielä sanomani, että timjamivekotin toimii oikein hyvin, rosmariinille vielä paremmin, kun kiskoo oksaa "vastakarvaan". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että myöhemmin/talvella se kuivempi timjami toimii paremmin.

   Poista