keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Punakittijuusto uunissa

Olemme tehneet pari kertaa camembertiä uunissa, ensimmäisen kerran jo vuonna 2012 ja toisen kerran pari vuotta sitten. Meillä oli nytkin tarkoitus laittaa camembertiä uuniin, mutta unohdin juuston kotijääkaappiin, kun eilen lähdimme reissuun. Tänään kaupassa ostoskoriin pääsikin punakittijuusto, jonka arvelimme sopivan uuniin yhtälailla. Ostimme Kangasalta hyvää juureen leivottua leipää paikallisesta leipomosta juuston kaveriksi. Punakittijuusto on kyllä eri asia kuin camembert, mutta kyllä tämä meistä ranskalaisesta kävi!

Punakittijuusto uunissa

 • 200 g palanen punakittijuustoa
 • rosmariinia
 • konjakkia
 • kaveriksi juureen leivottua leipää
Kuumensimme ihanan Lidl-uunimme 200 asteeseen. Pistelin terävällä veitsellä juustoon muutaman viillon ja vuorasin juuston pohjapahveineen folioon siltä varasta, että juusto lähtisi omille teilleen pahvipaketistaan uunissa. Pistelin juuston viiltoihin rosmariinin oksia ja luritin pikkulusikalla pikkuisen konjakkia päälle. Paistoimme juustoa noin 15 minuuttia ja kauhoimme sen sitten suihimme rapeilla leivänpaloilla. Hyvää!


Tour de Francen viiden etappi oli sellainen sunnuntaiajelu, joka melkein jokaiseen suureen ympäriajoon osuu, ei siis ajeta täysillä, ei tule irtiottoja eikä sitä myöten kolareitakaan, mikä on aina hyvä juttu sekin. Viimeisillä kilometreillä yhtenä joukkona ajanut pääjoukko intoutui kuitenkin massakiriin ja sen voitti Wout van Aert. 

Kokonaiskilpailun tilanne jäi meille ensin hieman epäselväksi, olimme ymmärtävinämme, että Julian Alaphilippe edelleen johtaisi kokonaiskilpailua, mutta kisan omilla sivuilla kuitenkin luki, että Adan Yates johtaa ja hänen perässään on vielä monta muuta ennen sijalla 16 olevaa Julian Alaphilippeä. Urkimme erinäisiltä sivuilta, että Julian Alaphilippe menetti keltapaidan 20 sekunnin aikasakon vuoksi. Hän oli saanut jonkunlaista huoltoa, ruokaa tai muuta siinä vaiheessa kisaa, kun huolto ei ole enää sallittua. Vähän kelju juttu, mutta hyvä, että ranskalainenkaan ei saa rikkoa sääntöjä.

2 kommenttia:

 1. Mouhijärven Metsuri on minun lempijuusto tähän tarkoitukseen, suosin sitä enemmän kuin valkohomejuustoja. Liian usein sitä ei vaan voi tehdä, niin hyvää se on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ranskalainen juusto, mutta mielelläni kokeilen kotimaisia aina kun on mahdolista. Ei tosiaan voi liian usein sipaista tuollaista settiä. :D

   Poista