perjantai 4. syyskuuta 2020

Ranskalainen linssisalaatti kirkkokierroksen päätteeksi



Tänään kävimme katsomassa sellaisen määrän kirkkoja, että päivän päätteeksi en meinannut millään päästä selville kuvista mikä kirkko oli mikin. Seitsemän kirkkoa ja muutama tunti aikaa ja olin jo ihan sekaisin.

Teimme taas ruokaa retkioloissa, ehdimme juuri ennen sadetta saada ruoan valmiiksi ja kerättyä uuninkin takatalliin, mainoa ajoitus. Otin ohjeen täältä ainakin osittain. Sovelsin sen verran, mikä oli välttämätöntä. Esimerkiksi linssit tulivat suoraan purkista, en alkanut keitellä linssejä.

Ranskalainen linssisalaatti kahdelle

  • 1 pahvitetra vihreitä linssejä
  • 4 pientä perunaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl karkeaa dijonsinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • yrttejä (rakuunaa, persiljaa, basilikaa, timjamia)
Huuhtelin linssit ja jätin ne valumaan lävikköön. Puolitin pitkittäin neljä pientä perunaa ja keitin ne melkein kypsiksi. Laitoin perunapuolikkaat alumiinivuokaan ja valutin päälle hieman oliiviöljyä ja maustoin suolalla ja pippurilla. Antti laittoin vuoan Lidl-uuniin kahteen sataan asteeseen. 

Silppusin sipulin ja yrtit. Sekoitin salaattikulhossa sipulisilppuun valkoviinietikkaa (punaviinietikka olisi ollut ehkä parempi, mutta sitä CampaAdrian mobilekeittiössä ei ollut), sinappia, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Lisäsin kulhoon valutetut linssit ja silputut yrtit ja sekoitin. 

Perunanpuolikkaat olivat uunissa noin vartin ja kun ne näyttivät rapeilta, sijoittelin ne linssisalaatin päälle. Söimme linssisalaatin tomaatti-kurkku-mozzarellasalaatin kanssa. Kevyttä ja raikasta.



Tour de Francen seitsemäs etappi oli 168 km mittainen ja kyseessä oli tasamaan pätkä. Emme ehtineet taaskaan ihan alusta asti katsomaan, mutta käsittääkseni heti alkuun oli tullut irtiotto, joka hajotti pääjoukon perusteellisesti ja sekoitti monen joukkueen pasmat. Lopuksi oli kuitenkin melkoinen massakiri ja sen voittajaksi selviytyi jo toisen kerran tässä kisassa Wout van Aert. Kokonaiskilpailua johtaa edelleen Adan Yates kolmen sekunnin turvin ennen Primoz Roglicia. Peter Sagan ajaa huomenna vihreässä pistekilpailun johtajan paidassa. Huomenna ajtteva kahdeksas etappi on jo kunnon vuorietappi, jonka ajetaan Andeilla (lue: Pyreneillä, meillä jostain syystä Pyreneitä kutsutaan Andeiksi, kuten luumuja meloneiksi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti