perjantai 6. marraskuuta 2020

Espanjalaisen chorizopaimenen piiras

Tämän ruoan söimme jo alkuviikosta, jemmasin sen tämän päivän postausta varten, kun emme olleet kotona syömässä. Otsikko on luonnollisesti höpötystä, mutten muutakaan keksinyt, mutta näin lopussa ei enää olla niin tarkkoja, eihän?

Espanjalaisen chorizopaimenen piiras

  • 8 keskikokoista perunaa
  • 5 rkl sulatettua voita (2 rkl muusiin, 1 rkl vuoan voiteluun ja 2 rkl ruoan päälle)
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • noin 3 dl aiemmin tekemääni kanachorizopataa
Kuorin perunat ja leikkasin ne lohkoihin, kypsensin perunat höyryssä. Odotellessani sulatin voin pienessä kattilassa ja voitelin keraamisen espanjalaisen vuoan hyvin. Levitin vuoan pohjalle tähdelennot edellisen päivän nyhtökanapadasta, se peitti pohjan juuri sopivasti. 

Kun perunat olivat kypsiä, pusersin ne perunahiutaleiksi ja sekoitin mukaan voita, maitoa, kananmunan, suolaa ja pippuria. Muusista sai tulla melko löysää, mutta pursotettavaa. Maistelin, että on tarpeeksi suolaa ja pippuria.

Kuumensin uunin 200 asteeseen. Lusikoin muusin paksuun pursotinpussiin, johon oli laittanut suuren tähtityllan. Pursotin perunamuusitähtösiä kanapadan pinnalle, muusia oli justiinsa sopiva määrä, harvoin menee näin tasan näin summamutikkamäärillä. Lurittelin pinnalle pikkuisen sulaa voita ja paistoin vuokaa noin 35 minuuttia, kunnes pinta oli kauniin väristä. Tämä kanaruoka lämmitti yhtä mukavasti kuin riisin kanssa syötynä ja muusi oli juuri sopivan rapsakkaa, muttei kuivanutta. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään hävikistä herkuksi-teemaisia postauksia. Taitaa siellä joku tämän tapainen jo ollakin, mutta vielä mahtuu!La Vuelta alkaa olla lopuillaan, samoin CampaSimpukan kymmenes kolmeosainen ruokahaaste. Olin hyvin epäileväinen miten sen kanssa selviäisin, mutta ihan hyvin tämä on mennyt. Muutama melko viitteellinen osuus on jokaisella kolmanneksella ollut, mutta joka päivälle on silti riittänyt postaus ja muutama uusi ruokakokeilu on ollut, siinä missä revisited-osastoakin. Pyöräilyt ovat olleet kaikki kiinnostavia, eikä vähiten tämä kauden Grand Tourien päätösosuus. 

Tänään oli 16. etappi, jolla oli mittaa 162 km ja ehdin kotiin siinä vaiheessa, kun jäljellä oli vain kuusi kilometriä. Siinä vaiheessa ajettiin ihan tasamaalla, mutta nousujakin oli matkan varrella ollut. Hatkassa ollut Rémi Cavagna ajettiin aivan lopussa kiinni ja etappivoitto valui käsistä. Lopusta tuli jonkunsortin massakiri, vaikka ihan pääjoukoksi tuota ei ehkä voi sanoa. Magnus Cort Nielsen voitti etapin ja toiseksi tullut Primoz Roglic jatkaa punaisessa paidassa. Vaikka hän tuli samalla ajalla maaliin Richard Carapazin kanssa, hän lisäsi eroa kuudella sekunnilla hyvityssekuntien muodossa ja johtaa nyt 45 sekunnilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti