torstai 26. marraskuuta 2020

Kobe Grande – aina yksi keittiövekotin tarvitaan!

Air fryer, sitä meillä ei vielä ollutkaan, ennen kuin tänään. Ensimmäinen kokeilu oli ihan kohtuullinen. Huomenna kokeilemme uudelleen. Onko air fryerillä joku vakiintunut suomenkielinen nimi? Ilmakärvennin? Kiertoilmakypsennin, sanoo OBH-Nordica. Meidän vekotin on Kobe.

Kanaa ja vihanneksia air fryerillä kahdelle

  • 2 broilerin rintafilettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • espanjalaista kuivattua tomaattimurua
  • 3 porkkanaa (keltainen, oranssi ja violetti)
  • 8 ruusukaalia
  • 2 perunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Tilasimme uuden keittiövekottimen maanantaina ja olihan siinä kauhea odottaminen. Tänään saimme laitteen keittiöön ja postista noutamisen aikana olin jo maustanut broilerinfileet ja valmistellut vihannekset. 

Kuivasin broilerinfileet ja öljysin ne kevyesti. Maustoin ne suolalla, pippurilla ja tomaattimurumausteella. Laitoin ne kiertoilmakypsentimen ritilälle 200 asteeseen 18 minuutiksi. Puolivälissä aikaa käänsin fileitten kylkeä. Kun 18 minuuttia oli kulunut, otin fileet lautasille, mittasin sisälämmön toisesta fileestä, se oli 75 astetta. Peittelin fileet peltilautaselle foliolla.

Broilerin kypsyessä kuorin porkkanat ja perunat ja leikkasin ne suikaleiksi ja lohkoiksi. Halkaisin ruusukaalit ja poistin niistä päällimmäiset lehdet. Sekoitin vihanneksiin tilkan öljyä, suolaa ja pippuria.

Kun broilerinfileet olivat kypsät, kaadoin maustetut vihannekset kiertoilmakypsentimen koriin ja lisäsin lämpöä 200 asteeseen ja laitoin aikaa 20 minuuttia. 

Air fryer-laite ei pitänyt mitään ääntä ja taustapuolelta hönki jossain määrin lämmintä ilmaa. Ei mitenkään niin, että pitäisi varoa kuumaa ilmaa tai että laite olisi tulikuuma. Laite myös viileni nopeasti käytön jälkeen ja ritiläkori ja varsinainen peruskori olivat molemmat helppoja puhdistaa.

Kanafileet olivat noin 20 minuuttia foliolla peitettynä kasvisten kypsymisen ajan, joten siihen nähden ne olivat syötäessä aivan kohtuullisen lämpimiä ja mehukkaita. Kasvisten kanssa tilanne oli se, että perunalohkot olivat ihan perfect, porkkanat lähes optimaalisia, ruusukaalipuolikkaiden pintalehdet hieman kärventyivät, mutta sisus oli ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti