sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Nyhtökanaa espanjalaisittain

Tänään olen taas kunnossa ja ruoanteko innosti. Aloitin jo aamulla lataamalla haudutuspadan töihin. Kuusi tuntia myöhemmin annostelin ruoan ja minuuttia myöhemmin poltin kieleni. Ohjeen tähän kanaruokaan otin täältä. Pienensin ohjetta ja soveltelin hieman, koska minulla olikin yllättäen jauhettu kurkuma vähissä, mutta kuminaa (josta en tykkää yhtään) ainakin viisi pussia, joista neljä oli avattu. Hyvä minä!

Nyhtökana Espanjan malliin

  • iso loraus oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa (jos olisi)
  • 1 tl pimentonia
  • pikkuisen chilihiutaleita
  • 1/4  tl cayennepippuria
  • pätkä chorizoa (noin 100 g)
  • 2 broilerin rintafilettä 
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • suolaa  (jos tarvitsee)
Silppua sipulit ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan palaan. Viipaloi chorizo muutaman millin viipaleisiin. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja kuullota sipuleita muutama minuutti, lisää pannulle mausteet ja chorizoviipaleet. Kun chorizo on ottanut hieman lämpöä ja luovuttanut rasvaansa, kumoa pannun sisältö haudutuspataan. Nosta broilerifileet pannulle ja paista nopeasti pinnat kiinni. Aseta broileripalat pataan ja kaada päälle tomaattimurska ja sekoita mukaan tomaattipyre. Laita pata low-asetukselle, jos on paljon aikaa, high-asetukselle, jos on hopumpi.

Kokeile broilerin kypsyyttä muutaman tunnin kuluttua. Kun liha on mureaa, nosta fileet lautaselle ja riivi ne suikaleiksi. Nosta nyhteet takaisin pataan ja maistele. Jos tarvitaan, lisää hieman suolaa. Chorizo yleensä tuo suolaa ihan tarpeeksi, mutta tarkista. Pata voi vielä hautua tunnin tai kaksi, mutta on se jo tässäkin vaiheessa jo syömävalmista. 

Minulla pata oli töissä kuutisen tuntia kaikkiaan, aluksi high-asetuksella kolme tuntia ja loput low-asetuksella. Lisänä meillä oli sahramilla maustettua riisiä. Olipa lämmittävää ruokaa, vielä kun olisi ollut kylmä, niin jopa olisi kylmä tällä lähtenyt. Minulla lähti vain nälkä (korjaan: siirtyi) ja kieli paloi. Oma vika. 

Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Crock Pot-välilehdelle, jonne kerään kaikki haudutuspatapostaukset. 


La Vueltassa oli 12. etappi, kyse oli vuorietapista ja päätösnousu oli taas ihan hirveä ja sen loppu aivan mahdottoman jännittävä, Hugh Carthy tappeli itsensä voittoon. Richard Carapaz otti takaisin punaisen johtajan paidan ja hän johtaa Primoz Roglicia kymmenellä sekunnilla. Huomenna on lepopäivä ja CampaKeittiössä huilataan myös ja syödään tähdenlentoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti