maanantai 21. maaliskuuta 2022

Merilevä-graavilohimunakasrulla


Meillä on edessä oikea voimainponnistus. Pesimme eilen sohvan selkänojatyynyjen päälliset ja tyynyt olivat ulkona monta tuntia tuulettumassa. Untuvatäytteiset tyynyt tykkäsivät raikkaasta kevätilmasta niin, että pullistuivat aivan hurjasti. Nyt päälliset ovat kuivuneet ja nuo hullunmuhkeat tyynyt pitäisi saada sullottua takaisin päällisiin. Tällainen tiedossa oleva painituokio vaatiin kunnon aamiaisen. 


Merilevä-graavilohimunakasrulla kahdelle

  • 3 kananmunaa
  • 1 tl miriniä
  • 2 tl vettä
  • 1 tl soijakastiketta
  • suolaa ja pippuria
  • tilkka öljyä
  • 1 arkki merilevää neljään palaan leikattuna
  • muutama siivu graavilohta
Riko kananmunat kulhoon ja mausta mirinillä, soijalla, suolalla ja pippurilla, lurauta mukaan myös tilkka vettä. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna pannu ja sutikoi sitä öljyllä. Kaada pannun pohjalle ohut kerros munamassaa ja aseta päälle muutama ohut siivu graavilohta. Kun massa alkaa olla hyytynyt, kääri munakas rullalle ja siirrä sulla pannun reunalle. Sutikoi taas öljyä ja kaada toinen ohut kerros munakasmassaa pannulle rullan viereen. Lisää nyt palanen merilevää ja kun massa on hyytynyt, kääri taas rullalle. Toista täytettä vaihtaen niin kauan, kuin massaa riittää. Nosta rulla leikkuulautaselle ja jätä hetkeksi tekeytymään. Halutessasi voi kääriä sen sushimattoon kymmeneksi minuutiksi, minä en viitsinyt tällä kertaa. Leikkaa hetkisen asettunut rulla viipaleiksi ja tarjoa vaikkapa paahtoleivän kanssa tai sellaisenaan. 

1 kommentti:

  1. Minä lahjoitin untuvatäkkejä Ukrainaan, kun ei olla niitä käytetty.

    VastaaPoista