perjantai 9. syyskuuta 2011

Alkupalana kampasimpukoita

Minun oli tarkoitus tehdä alkuruoaksi kampasimpukoita fenkolin kera Spanish Kitchen-kirjani ohjeen mukaisesti, mutta työmatkan varrella sijaitseva ruokakauppa ei täyttänyt odotuksiani eikä fenkolia ollut myytävänä. Niinpä kehittelin sipulisen pedin simpukoille. Silppusin pari pientä salottisipulia ja haudutin niitä avokadoöljyn ja voin seoksessa, maustoin hieman sokerilla, sherryviinietikalla ja sitruunamehulla, tulos oli mukavan makea ja aavistuksen rapea lähes hillokkeenomainen simpukanalusta. Marinoin hetken kampasimpukoita oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa, mukana oli myös ripaus suolaa ja pippuria. Paistoin simpukat voissa, pari kolme minuuttia puoleltaan. Asettelin aikoinaan Utah Beachilta kerättyjen simpukankuorten päälle lusikallisen sipulihilloketta ja siihen simpukan, päälle liraus öljyä, ripaus pippuria ja pieni tiristys sitruunaa. Maistui hyvältä ja raikkaalta. 

Vueltan kolmanneksi viimeinen etappi oli huippujännittävä. Se ajettiin pitkän tauon jälkeen Baskimaalla ja päättyi Bilbaoon. Voittajaksi polki Euskatelin Igor Anton, jonka puolesta jännitimme tallenteelta niin, että rystyset ovat valkoisia vieläkin. Kilpailun johdossa on  ennen kahta viimeistä eteppia Juan Jose Cobo Geox-TMC-tallista. SKY-tallin Christopher Froome on toisena. 

2 kommenttia:

  1. Kaunista, ihana simpukankuori! Saitko mieleisesi suutuntuman ja kypsyysasteen?

    VastaaPoista
  2. Kotiharmi: kyllä sain, nuo ovat ihan minikokoisia simpukoita, peukalonpään kokoisia, joten annokseen tulee tietty enemmän kuin yksi, mutta kuvaussyistä noin:)

    VastaaPoista