lauantai 3. syyskuuta 2011

Calabacines con Tomillo

Syysflunssa tuli kutsumatta vieraisille ja vei sekä ruokahalun, että voimat. Eikä oikein pyöräilykään meinaa kiinnostaa. Työpaikan illanvietto vaatii kyllä ainakin hetkellistä osallistumista, joten keittiössä puuhailun sijaan juon kuumaa teetä ja suunnittelen kumisaappaisiin sopivaa asukokonaisuutta ulkoilupainotteiseen iltapäivään.

Samana päivänä, jolloin maistelimme keitetty-paahdettu-paistettua fenkolia, käytimme pois myös jääkaapissa armoa anovan kesäkurpitsan. Kesäkurpitsaa on nyt tarjolla runsain mitoin, vaikkei tosin meidän kasvihuoneestamme. Onneksi kaupat on keksitty. Tämäkin lisäke ja tapas löytyi luottokirjastani TAPAS! Kahden hengen annokseen tarvitaan
  • keskikokoinen kesäkurpitsa parin sentin siivuiksi leikattuna
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä
  • nokare voita
Kesäkurpitsaviipaleita esikeitetään muutama minuutti suolatussa vedessä, vain sen verran, että ne hieman pehmenevät. Viipaleet valutetaan ja oliiviöljyä kuumennetaan pannulla. Muutama ripaus mustapippuria lisätään öljyyn ja kurpitsaviipaleita paistetaan öljyssä muutamia minuutteja, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Tuoretta timjamia lisätään joukkoon ja nokare voita, joka saa sulaa ja antaa makuaan kurpitsaan. Suolaa lisätään oman maun mukaan. Nämä kiekot maistuivat sellaisenaan, koska kokkailin niitä aamulla iltaisen aikapulan vuoksi, mutta arvelen niidenkin sopivan mainiosti tapas-pöytään ja grilliruoan lisäkkeeksi. Ja kuulema kylmänäkin viimeiset palaset olivat mainioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti