sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Maalissa!!


Nyt on ruokahaaste täytetty, niin Giro, Tour kuin Vueltakin on kokattu läpi kunkin maan teeman mukaisesti, enemmän tai vähemmän oikeaoppisesti, vähemmän varmaankin, mutta kuitenkin! Olin toukokuussa enemmän kuin epäileväinen kestävyyteni suhteen. Olin epävarma jaksanko innostua mistään näin pitkään, mutta ei tämä ole ollut vaikeaa eikä liikaa aikaa vievää. On ollut mukava paneutua tietyn maan ruokakulttuuriin useammaksi viikoksi kerrallaan ja opetella blogin pitämistä. Siinä onkin ollut monta asiaa, jota en ole aiemmin tiennyt ja varmasti on  monta asiaa, jota en vieläkään tiedä. Tiedonmuruja tulee lähinnä toisten kokeneempien kommenttiketjuissa, joissa ei ihan aina niin ystävällisesti neuvota uudempia yrittäjiä. Mistä näitä tietäisi, ennen kuin tietää? Mieluusti otan kyllä ystävällisiä neuvoja vastaan. Vuosia bloganneet ovat varmaan itse olleet mukana muokkaamassa sääntöjä ja normeja, muttei niitä missään luetella eikä neuvota, kukin rämpii vuorollaan ja punastelee mokauksiaan. 

Vueltan viimeinen etappi ajetettiin  Madridiin päättyen, viimeiset kierrokset aivan kaupungin keskustassa. Kilpailun päättymisen ja ruokahaasteemme onnistumisen kunniaksi avasimme pullon espanjalaista kuivaa kuohuviiniä, cavaa. Sitä nautimme aamuisesta herkkuaamiaisesta jääneen kaakaon kanssa, se oli jälkiruokakulhoissa hyytynyt jääkaapissa vanukkaaksi, kermavaahdolla ja vadelmilla jalostettuna se käy jälkiruoasta, vaikkei siinä Espanjaa ehkä olekaan. Onnittelemme lämpimästi Vueltan ykköstä Juan Jose Coboa ja etapin voittanutta Peter Sagania ja taputamme itseämme hyväksyvästi olkapäälle, hyvä ME!!

7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon kun selvisit taas haasteesta! Vieläkö jossain päin Eurooppaa ajetaan tänä vuonna pyörillä kilpaa? Se Puolakin oli hauska tuossa välissä.

  VastaaPoista
 2. Hei Ankerias: Kyllähän kisoja on vielä jäljellä, MM-kisat Tanskassa ja sitten esim Giro di Lombardia lokakuussa Italiassa, joten eiköhän jotain soosauksia ole tiedossa. Olemme myös lähdössä pyöräilyaiheiselle matkalle kuun vaihteessa, joten Campasimpukka ei ole kupsahtamassa:)

  VastaaPoista
 3. Onpas ollu mukava olla mukana pyörä-ruokamatkalla ympäri Eurooppaa!

  Täällä odotellaan jo vesikielellä seuraavia etappeja ruokineen.

  Hauskaa matkaa teille.

  VastaaPoista
 4. Hannele: Kiitos! On tämä ollut hauska matka, vähän pistänyt ketjua kinttuun, mutta opettanut paljon. Eikä me tähän lopeteta!

  VastaaPoista
 5. Onnea!! Minäkin olen nauttinut suunnattomasti herkullisesta matkasta (vaikkei tulekaan kauhean aktiivisesti kommentoitua)!

  Huikealla tahdilla teillä kyllä on jaksattu puurtaa haasteiden parissa, hattua nostan (tai pyöräilykypärää ehkä paremminkin)!

  VastaaPoista
 6. Hauska että homma jatkuu, onnea tälle etapille pääsemisestä! Blogista kuoriutui todella hieno, mielenkiintoinen ja erilainen blogi. Luen mielelläni (kommentoin liian harvoin).

  JA hyvää matkaa, melko pian jo!

  VastaaPoista
 7. ahmija: Nyt kun haasteen päättymisestä on pari päivää, on aika mukava olo. On pienen paussin paikka. Toisaalta on hassu vapaa tunne, kun kokkaamiseen ei ole mitään raameja, mutta toisaalta ihan vähän avutonkin olo, kun voisi tehdä kaikkea, muttei meinaa keksiä mitään:)))

  Saima: Kiitos kommentistasi, on kiva kuulla, että jaarittelujani jaksaa lueskella:) Nyt on kaksi viikkoa matkaan, kortti tulee sitten! Osoitteesi on tallessa.

  VastaaPoista