lauantai 10. syyskuuta 2011

Vihreitä papuja kalan lisäkkeeksi

Meillä oli tänään päivälliseksi loimulohta ja sen seuraksi askaroin vihreitä papuja. Kerrankin kaupassa oli saatavilla kotimaisia papuja, joita ostin pari kourallista. Leikkasin pavuista päät siisteiksi ja höyrytin niitä muutaman minuutin. Siirsin ne sitten kylmään veteen jääpalojen kanssa uimasille, näin kypsyminen loppuu ja kaunis vihreä väri säilyy. Kun muut aterian osat alkoivat olla valmiit, suikaloin kaksi pientä salottisipulia ja yhden valkosipulinkynnen ja haudutin niitä hetken pannulla. Kun ne alkoivat olla pehmeitä, siirsin ne lautaselle odottamaan. Kuumensin pannun melko kuumaksi, lisäsin oliiviöljyä ja lusikallisen kuminansiemeniä. Ne hyppelivät terhakasti pannulla ja kesyyntyivät sitten alle minuutissa, silloin lisäsin pavut kuumalle pannulle ja paistoin niitä hetkisen, pari minuuttia koko ajan pannua liikutellen. Lopuksi palautin sipulit pannulle ja kuumensin ne uudelleen. Lisäke oli oikein mukava kaveri kalalle, pavuissa sopiva purutuntuma ja kaunis kirkkaanvihreä väri, kumina maistui sopivasti. Teinit ilahtuivat pavuista, sillä ne eivät olleetkaan sellaisia kuin kouluruoassa, lötköjä, armeijanvihreitä ja tunkkaisia.

Vueltan toiseksi viimeinen etappi sukeutui kirimiesten kamppailuksi, voittajaksi selviytyi Daniele Bennati Leopard-Trek-tallista. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Juan Jose Cobo. Tämän vuotinen kilpailu on ollut kiinnostavampi, kuin  vuosiin, vaikeita reittejä,  kuumia päiviä. Huomenna viimeinen etappi päättyy Madridiin ja meidän keittiössämme ruokahaasteemme tulee päätökseen sekin.

8 kommenttia:

 1. Heippa parin papuvinkin kera!
  - Torimyyjä Laukkasella on ollut (todella hyviä) vihreitä papuja tämän kesän uutuutena.
  - Värin ja napakkuuden saa säilymään höyryttämälläkin.

  VastaaPoista
 2. luimupupu: minulla tulee käytyä torilla ihan rikollisen harvoin. Juuri tällä viikolla kävin maanantaiaamuna, en hoksannut papuja, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Muistelisin, että Laukkaset eivät ole maanantaisin torilla...

  VastaaPoista
 4. luimupupu: ilmankos! Ette taida ehtiä Ween Maan viljaa-tapahtumaan, ettekös silloin jo lähde muille maille? Sieltä on ollut kiva ostaa maissia ja leipää ja muutenkin mitä milloinkin. Tänä vuonna olen töissä koko viikonlopun, joten en oikein tiedä miten ehdin käymään.

  VastaaPoista
 5. Joo, Ween ja maan viljaa jää tänä vuonna väliin sillä lähdemme tiistaina. Sieltä olemme kyllä yleensä kotiutuneet ison saaliin kanssa: vuoden valkosipulit, maissia, luumuja (niitä ei ole tainnut pariin vuoteen olla), hunajaa, villalankoja,...
  Odottelen kyllä innolla Zürichin ja lähikylien syystoreille pääsyä.

  VastaaPoista
 6. luimupupu: kai bloggailet sieltäkin käsin?

  VastaaPoista
 7. Toki, toki. Sekä ruoka- että lenkkijuttuihin saa lisää intoa kun ei tarvitse kirjoitta, että kävimme ajamassa Laajavuoressa ja söimme Sokokselta ostettua karitsanjauhelihaa.

  VastaaPoista
 8. luimupupu: raportteja Euroopan sydämestä odotellen:)

  VastaaPoista