tiistai 4. lokakuuta 2011

Italian lämmöstä

Viikon verran täyttä kesää, kyllä on kelvannut paistatella Toscanan hellesäissä. Sesonki on kuulema  aivan ohitse, mutta meille siitä ei ole kuin hyötyä. Onpa vähemmän ulkomaalaisia tungeksimassa samoissa paikoissa kanssamme. Kammenpyörittäjä osallistui L´Eroica-pyöräilytapahtumaan ja minä nautin tunnelmista varjossa lekotellen. Oikein sopiva työnjako! L´Eroicasta enemmän tuonnempana, kun kuvat on katsottu ja järjestelty. Samoin teen myöhemmin koosteen reissun ruokailuista, kohokohdista ja mahalaskuista, joita niitäkin on osunut lautaselle. Pitää kyllä ihailla paikallisten vatsojen vetävyyttä,  jos he oikeasti nauttivat päivittäin niin monen ruokalajin illallisen, kuin annetaan ymmärtää. Meidän on pitänyt rajoittaa illallinen antipastolautaselliseen ja ensimmäiseen ruokalajiin ja sitten jo nostaakin kädet antautumisen merkiksi, kahviakaan emme ole jaksaneet samassa paikassa juoda vaan on pitänyt hetki tallustella ja tehdä koloa espressotilkalle.

yksi parhaista alkupaloista

4 kommenttia:

 1. Voi että, täällä kateellisena lueskelen! Olispa ihanaa päästä syksyn sateista ja kalseudesta jonnekin aurinkoon ja lämpöön, eikä ne herkutkaan lautasella haittaisi.

  VastaaPoista
 2. Virpi: On kyllä ollut kiva saada tällainen lisäkesä, etenkin kun edellisellä kerralla kaksi vuotta sitten näissä maisemissa saimme niskaamme vettä taivaan täydeltä joka päivä ja jalkani olivat turvonneet kaikesta kosteudesta varmaan viikon kotiinpaluun jälkeen! Tosin kääntöpuoli nyt on se, että paikalliset jo kaipaavat vettä ja viileyttä, joten aina asioilla on vähintään kaksi puolta.

  Reissuissa on se kiva puoli, että tulee ikävä omaa keittiötä ja innostus kokata montaa maistettua, tosin se toteutus jää sitten joskus... Tulee palattua jauhelihan ja broilerifileen pariin supisuomalaisittain:)

  VastaaPoista
 3. Mukava kun palasit bloggaamaan! Mielenkiinnolla odottelen matkaraporttia...

  VastaaPoista
 4. Ankerias: kiva kuulla, että "kaipaillaan" :) Pitää tosiaan kahden kameran muistikorttien saaliit tutkia, mielessä on monta juttua, mistä kirjoittaa!

  VastaaPoista