keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Ätsii!


Flunssa asettui taloksi, tai toivoakseni vain vähäksi aikaa kortteeriin. Ei tee mieli syödä mitään, mutta jotain kurkkua hellivää juomaa piti keksiä. Laitoin googleen sanan flunssajuoma ja sain ensimmäiseksi hakutulokseksi tämän. Riittävän simppeliä minulle, nyt suuriin voimainponnistuksiin ei ole intoa.

Kaada kattilaan litra vettä, purista puolen sitruunan mehu veteen. Kuori sitruunan toinen puolikas ja pilko hedelmä lohkoiksi. Leikkaa parin sentin pala inkivääristä ja kuori se. Viipaloi pala muutamaan ohueen viipaleeseen ja lisää kattilaan sitruunalohkojen kanssa. Keitä vartin verran, en jaksanut ihan niin kauan, tunnustan. Siivilöi juoma ja kaada termokseen, lisää reilusti hunajaa ja siemaile sieltä kupillinen kerrallaan. Maistuu hyvälle, terveelliselle ja nostaa apeita suupieliä ainakin millin pari.


14 kommenttia:

 1. Jostain syystä luin taas otsikon väärin, ja luulin, että siinä huudeltiin äidin perään. Pikaisia paranemisia sinnepäin! Täytyykin laittaa tämä resepti korvan taakse, jos tauti löytää jostain tiensä meillekin. Tosin inkiväärin ja sitruunan yhdistelmä on muutenkin niin ihana, että tämän voisi kyllä laittaa vielä näin terveenäkin testiin.

  VastaaPoista
 2. lintsi: ihan vielä ei äitiä tarvi huutaa, mutta jos tässä pitkään potee, voi sekin tulla kyseeseen:)

  VastaaPoista
 3. On aivan parhautta, kun hankittuaan jonkun raaka-aineen huomaa jonkun toisenkin bloggarin askarrelleen samaisen aineksen kimpussa! Että kiitos vaan, tässä juuri odottelen inkivääriteetäni valmiiksi! Heitin sekaan myös pari kardemumman palkoa ja kanelintangon- saas nähdä miltä maistuu:)

  VastaaPoista
 4. Pikaista paranemista sinulle!

  Inkivääri-sitruunatee kuulostaa ihanalta flunssanhoitojuomalta. Toivottavasti en sitä tarvitse, mutta onneksi sinulta voi lainata reseptiä flunssan iskiessä.

  VastaaPoista
 5. ahmija: Ihastuin inkivääriin nyt oikein kunnolla, olen ollut vieraampi sen kanssa.

  Hiidenuhma: Kiitos! Mietin tässä, että mahtaako inkiväärillä olla laksatiivisia vaikutuksia...Kohta on iso termari juotu:))

  VastaaPoista
 6. Pikaista paranemista. Jos flunssan ansiosta löysit inkiväärin, kannattaa siinä vaikka pari päivää poteakin. Mutta ei kuitenkaan muutamaa päivää kauempaa, eli tsemppiä flunssan selätykseen.

  VastaaPoista
 7. Hei toihan on mun flunssajuoma! Olen muutenkin inkiväärin suurkuluttaja,iso pätkä kuluu sitä per viikko.Paranemisiin!

  VastaaPoista
 8. Ihana tee! :)
  Pikaista paranemista, toivottavasti sulla ei ole sama flunssa kuin mikä täällä on riehunut, useampi viikko meni kunnolla toipumiseen...

  VastaaPoista
 9. suolaajahunajaa:Pitää kohta laittaa uusi setti muhimaan:) Ja enemmän inkivääriä.

  Yaelian:Kiitos, kyllä se tästä!

  Tusla: Minä en yleensä tykkää näistä "yrttitee"-tyyppisistä, mutta tämä oli kyllä kiva, ahmija kirjoitti laittaneensa omaansa kanelitangon, minä taidan tehdä saman!

  VastaaPoista
 10. Toivottavasti Ihana Inkiväärijuoma alkaa jo tepsiä siellä ja lunssa luikkii kauas pois! Minä pyrin siemailemaan tuollaista aina jos flunssa yrittää tulla.

  VastaaPoista
 11. Luulin jo kirjoittaneeni "pikaista paranemista" -kommentin, mutta se taisi hävitä bittiavaruuteen.

  Hunaja on hyvä flunssalääke ja maistuu muulloinkin. Me olemme käyttäneet tuoretta inkivääriä vasta parin viime kuun aikana. Siinä on mukavan raikas maku ja juurakko säilyy hyvin pöydällä.

  VastaaPoista
 12. Kotiharmi ja luimupupu: Luulen, että voiton puolella ollaan! Enää on höntti olo, eikä tee mieli syödä mitään. Onneksi viikonloppu vapaineen jo häämöttää! Inkivääri pääsi nyt kyllä suosikkieni joukkoon, vallan myöhäsyntyisesti. Kiitos vinkistä, että juurakko säilyy pöydällä, olen sen yleensä pitänyt jääkaapissa ja nahistuttanut sen ennen kuin olen saanut käytettyä.

  VastaaPoista
 13. Kuullostaa TOSI hyvältä flunssajuomalta!!!

  VastaaPoista
 14. TFAA: Oli kyllä oikein hyvä troppi, nyt olen jo lähes priimakunnossa:) Välillä tulee vielä 5-10 aivastuksen puuskia, mutta muuten jo sätkyttelen ihan hyvin.))

  VastaaPoista