torstai 19. tammikuuta 2012

Australian Busters - cheddarkeksit


Ennen töihin menoa minulla olikin juuri sopivan verran aikaa kokeilla Australian Busters-nimisiä cheddarkeksejä. Olen mieltynyt australialaisiin ruoan- ja leivonnaisten nimiin, niissä on tiettyä rouheutta, damper ja buster eivät kuulosta hienostelevilta. One Perfect Bite-blogi antoi minulle vinkit ja näin minä tein 25 keksiä:
 • 55 g kylmää voita pieniksi kuutioiksi leikattuna
 • 110 g vehnäjauhoja
 • 150 g cheddaria karkeasti raastettuna
 • (0,5 tl suolaa) 
 • 6 rkl vettä
 • ripaus kuivattua basilikaa
Lämmitin uunin 230 asteeseen. Nypin jauhot ja voin murumaiseksi seokseksi, sekoitin joukkoon juustoraasteen ja basilikan. Lisäsin veden ja sekoitin taikinan tasaiseksi. Kaulin taikinan kevyesti jauhotetulla alustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi, josta otin pyöreitä paloja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paistoin keksejä 15 minuuttia. Annoin jäähtyä ensin pellillä 5 minuuttia ja siirsin keksit sitten ritilän päälle jäähtymään loppuun. Keksit tuoksuivat jo uunissa ihanilta ja maistuivat suloisilta aamiaispöydässä. Pikkuisen voimakkaampi cheddar varmasti vielä syventäisi makua.

7 kommenttia:

 1. Cheddarkeksit näyttävät ihanilta ja maistuvat varmasti yhtä hyviltä kuin näyttävät. Kokeiluun!

  VastaaPoista
 2. Kuulostavatpa houkuttelevilta!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, kun jaksat kaivaa näitä uusia tuttavuuksia. Cheddar on kyllä hyvää, näissä voisi toimia hyvin vahva savucheddar

  VastaaPoista
 4. Kaikki 3: Nämä pehmeäsisuksiset keksit olivat kyllä tosi kivoja ja ennenkaikkea helppoja, luulen että sopisivat jonkun hillokkeen kanssa juustotarjottimellekin. Seuraavalla kerralla kokeilen tujakampaa juustoa ja enemmän jotain yrttiä, tai ruohosipulia.

  VastaaPoista
 5. Kun on juustoa, on hyvää! Minullakin kävi mielessä juusto-viini-ilta ja nämä keksit.

  VastaaPoista
 6. Nam! (ja päivän hauskutus;luin tuon edellisen kommentin että kuu on juustoa;)

  VastaaPoista
 7. Hei Niinu:Kiitos kommentistasi, kiva kun joku uusi pistäytyy, kävin kurkkimassa sinun blogissasi:)

  VastaaPoista