sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Italiaan kallellaan


Tänään kestävyysurheilun kuninkaat starttaavat kevätklassikkoon, Milano-San Remoon. Iloksemme kisasta tulee lähetyksiä pariinkin otteeseen, joten päivällispuuhien välissä on mukava katsella, miltä maaliskuinen kevät näyttää Italiassa. Lähtölistalla on monta tuttua nimeä, vielä on opettelemista siinä, millaisissa asuissa tänä vuonna ajetaan. Vieläkään en meinaa käsittää, että Vincenzo Nibali ajaa Astanan väreissä, eikä Mark Cavendish ole enää pulisonkijoukkueessa

Päivällissuunnitelmat siis liittyvät Italiaan. Eilen tunnustin olleeni menneellä viikolla melkoisen saamaton keittiössä, jopa päästäneeni ruokaa pilaantumaan. Nyt yritän nöyrästi petrata tilannetta. Nollalaatikossa on ollut jo hetken aikaa paketti kohmeisia broilerinfileitä, niiden on tänään päästävä lautaselle. Pöydänkulmalla on pussillinen appelsiineja, joita kohtaan kukaan ei ole osoittanut kiinnostusta. Muistelin, että olen kuullut puhuttavan italialaisesta appelsiinikanasta ja hetken netissä seikkailtuani minulla olikin jo vinkit ruokaan, johon saisin menemään niin broilerifileet kuin ainakin pari appelsiinia. Olkapäällä koputtelee myös sisäinen marttani muistutellen viime keväisestä polentapussinlopusta, mutta ihan niin tehokkaaksi en aio ryhtyä, sillä en tosiaankaan taida pitää polentasta. Aion tehdä appelsiinikanalle (tässä siis tapahtuu se ilmiö, jossa pannulle laitettu broileri muuttuu kanaksi päästyään lautaselle) jonkunlaisen artisokkalisäkkeen, vaikka Kokkien ja pottien tapaan ja päästäkseni kokeilemaan uutta kartiosiivilääni, teen huikaisevan vihreää hernepyrettä.

Jälkiruoaksi on suunnitelmissa suklaakakku, johon potkua tuo monta tuplashottia espressoa. Palaan tuonnempana tuloksiin kuvien ja kisatunnelmien kera. 


2 kommenttia:

  1. Italiaan päin ollaan kallella täälläkin tänään ja huomenna. Ja jääkaapin jämiä ois tarkoitus hyödyntää pastan muodossa. Sunnuntain kunniaksi on punaviiniäkin (jota tulee riittämään myös maanantain pastaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on kakku uunissa, tulipa ihana taikina! Toivottavasti on kypsänäkin noin hyvää :)

      Poista