torstai 28. maaliskuuta 2013

Neuvo ensikertalaista! Pekingin ankka osa 1


Nyt ovat hyvät neuvot kalliit! Aion tehdä viikonloppuna pekingin ankkaa. En ole sitä koskaan tehnyt, enkä ole syönytkään sitä ikinä. En tietenkään anna sen ollenkaan häiritä, tai estää minua. Nyt olisi hyvä tilaisuus antaa neuvoja ja vinkkejä, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei kannata, sillä en ole ehtinyt sössiä vielä mitään. Minulla on muutamia blogipostauksia jo katsottuna, mutta kaipaisin vielä lisää neuvoja ja rohkaisua, vaikka tähän tyyliin: Anna mennä vaan, kyllä sinä osaat!

Kaksi ensimmäistä vaihetta on onnistuneesti suoritettu. Ankat on ostettu ja nyt ne on otettu sulamaan. Tarkoitus on syödä ankkaa lauantaina. Joten ehdin vielä hyvin muuttaa suunnitelmiani, jos olen menossa ihan väärään suuntaan ja jopa hankkia jotain, sillä lauantaina ehdin käväistä kaupassa, jos on tarpeen. 

22 kommenttia:

 1. miten meinat saada paahdettua sen ankan riippuen? ja osaatko puhaltaa sen nahan täyteen ilmaa jotta se paahtuu oikein rapeaksi??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha, mitenköhän? Luultavasti en saa ankkaa paahdettua riippuen, minulla on niin huonot käsivoimat :D (vitsi) ja luultavasti nahan puhaltaminen täyteen ilmaakin jää tekemättä. Ehkä siitä tulee sitten Pekingin esikaupungin ankkaa :D

   Poista
 2. Anna menna vaan, kyllä sinä osaat! Valitettavasti en osaa auttaa, mutta täällä luotetaan lujasti onnistumiseen! Ja odotetaan postausta aiheesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postausta tulee kyllä, kunhan homma etenee, kiitos luottamuksesta, sillä mennään jo puoliväliin! :D

   Poista
 3. Haah! Luota Nannaan ja anna mennä vaan! Mä jään uteliaana odottelemaan, mitä keksit tehdä sisäelimistä, eihän niitä voi käyttämättä jättää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ajattelin ettei kukaan muista niitä sisäelimiä.... Mutta katsotaan:)

   Poista
 4. Osaat ihan mitä vaan!
  Kerran olen syönyt pekingin ankkaa. Kanarialla. Että semmoset ohjeet.

  Hoisin-kastikkeen ystävänä olen huomannut niissä olevan ihan hirmuisia eroja. Parhaan kastikkeen oon ostanu kauppahallin aasia-kaupasta. Siihen verrattuna markettikama on suorastaan ällöä. Mutta muistelen, että sipulilat tekivät hoisinia itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanaria on kieltämättä pikkuisen väärään ilmansuuntaan, mutta jos oli hyvää, niin se on tärkeintä. Hoisinia ostin jostain itämaisten tavaroitten kaupasta, toivottavasti se on hyvää. En ole sitä syönyt kuin sinun luonasi ja siellä se oli mahtavan hyvää!

   Poista
 5. Minä luotan sinuun kuin kallioon. Olen syönyt kerran - Pekingissä. Mutta en osaa antaa ohjeen ohjetta, muuta kuin, että pidä simppelinä, niin pitävät kiinalaisetkin.

  Hyvin se menee!

  VastaaPoista
 6. Minäkään en osaa muuta sanoa kuin että hyvin se menee. Ankka taitaa olla yksi niitä lintuja mitä en muistaakseni ole koskaan tehnyt, ja Pekingin ankkaa olen syönyt vain ravintoloissa, hyvinkin erilaisia ruokia. Ankkaerän päivämäärän oletkin varmaan jo tarkistanut? http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010121012847163_uu.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tarkistettu on, ei ollut tuota erää. Kiitos linkistä!

   Poista
 7. Ei ole minustakaan apua ohjeen suhteen, mutta tsemppiä ! Uteliaana odotan tietoa lopputuloksesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kerätä kohtuulliset paineet, niin on pakko onnistua :D

   Poista
 8. Minun Pekingin ankka -kokemukseni on suoraan Pariisista :) Maku oli hyvä. Minulla ei oo pienentäkään epäilystä ettetkö onnistuisi! Onhan alku hyvä eli ankat jo sulamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, tässä vaiheessa ei muuta tarttekaan :D

   Poista
 9. Tsemppiä, hyvä siitä tulee! odottelen jo innolla postausta ankasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huomenna luultavasti postaan sen seuraavan vaiheen:)

   Poista
 10. Anna mennä vaan! Kyllä sinä osaat!

  En oo koskaan tehnyt sitä sillä "kuivata ankkaa arotuulessa"-tsydeemillä, enkä aio lähteäkään omani kanssa riiputuksiin ja valeluihin, koska asian pystyi tehdä niin yksinkertaisesti, rapean nahan ja kaikki. Eli uuni hoitaa hommat ja maku oli bueno. Uskallan sanoa, että onnistut sillä mun tekotavalla....varo vaan polttamasta najkaa viime minuuteilla.
  Jännityksellä odottaen....

  (tää pekingin ankka on vähä kun macaronsit, ei niissä oo mitään mystistä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arotuuli olisi nyt kyllä saatavilla, just soppelista suunnasta puhaltaa :D Mutta katsotaan nyt mitä kaikkea lintusille keksin tehdäkään. Ja käyn vielä lukemassa sen sinun postauksesi.

   Poista
 11. aivan mahtavaa - tätä jään seuraamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei varmaan voi enää postata, että hei me sittenkin vaan paistettiin makkaraa? :D

   Poista