torstai 6. heinäkuuta 2017

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertti – The Real Group

Kuva luvalla lainattu Jyväskylän Kesän kuvapankista
Kaupallinen yhteistyö, Jyväskylän Kesä

Tänä vuonna kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä ei osu samalle viikolle kuin Suomipop-festari, mikä on hyvä juttu ja toivoaksemme sääkin suosii tapahtumaa viime vuotista paremmin. Silloin moni katutapahtuma jouduttiin siirtämään sisätiloihin sateen vuoksi, mutta nyt sääennusteen mukaan näyttäisi paremmalta ainakin perjantaista alkaen. 

Aloitimme kulttuuriviikon avauskonsertilla, joka tällä kertaa järjestettiin Paviljongissa ja lavalle nousi The Real Group, ruotsalainen a capella-yhtye. Linkin takaa löytyy juttu yhtyeen toukokuisesta Helsingin keikasta. Olen pitkään ollut a capella-musiikin ystävä, mutta The Real Groupia en ollut aiemmin kuullut. 

Kiireisen aikataulun vuoksi en ollut ehtinyt hakea lippupakettejamme etukäteen, vaan ne oli toimitettu Paviljongin infoon valmiiksi. Kiitos siitä! Meille oli varatut paikat suuren katsomon vasemmasta alalaidasta, aika sivulta, mutta kyllä sieltä hyvin kuuli. Oli ilo nähdä, että avajaiskonserttia varten  oli avattu kaikki katsomon osat ja väkeä oli paikalla runsaasti.

Muutamien avauspuheenvuorojen jälkeen The Real Group asteli lavalla, viisi laulajaa, joista kolme oli ruotsalaisia, yksi tanskalainen ja yksi latvialainen. Konsertti koostui aika erilaisista kappaleista, joista tosin suuri osa oli yhtyeen jäsenten omaa tuotantoa. Monikaan kappale ei ollut minulle lainkaan tuttu ja myönnän innostuvani enemmän a capella-esityksistä, kun tunnen kappaleen ennalta. Mutta komeasti yhtye soi ja konsertti oli todella nautittava. Harmillista kyllä, työvuoron alku hönki niskaan, joten meidän oli livistettävä ensimmäisen encoren jälkeen. Toisen olivat vielä laulaneet ennen kuin kokonaan poistuivat lavalta.

Pidin myös välispiikeistä, iltaan ei kuulunut pönötys, muttei  myöskään liian suuri kosiskelevuus. Spiikit ovat silloin hyviä, kun niiden ei vielä toivo loppuvan. Kappaleista eniten pidin tietysti county-kappaleesta, jonka aiheena oli kanelipulla.

Kuva luvalla lainattu Jyväskylän Kesän kuvapankista
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti