maanantai 24. heinäkuuta 2017

Vaalea sangria

Minäkö matkimassa?
CampaKeittiön arkistoista löytyy sangriaa vain pari kerran verran. Aikaisemmin olen tehnyt sangrian punaviinipohjaisena, mutta alkukesän Portugalin matkalla maistoimme vaaleaa sangriaa, josta pidin punaista paljon enemmän. Eräänä kesäisenä päivänä yritin toistaa juoman kotioloissa ja melkein onnistuinkin. 

Vaalea sangria portugalilaiseen tapaan

 • valkoviiniä
 • sameaa omenamehua
 • mansikoita
 • omenaa
 • pensasmustikoita
 • jääpaloja
Leikkasin mansikat ja omenan paloihin ja pudottelin ne yhdessä mustikoiden kanssa lasipulloon. Kaadoin päälle saman verran kuivaa valkoviiniä ja sameaa omenamehua ja tungin muutaman jääpalan pulloon. Sekoitin ja laitoin pullon jääkaappiin viilenemään.


Vaalea sangria oli oikein hyvää, muttei se maistunut ihan samalta kuin aurinkoisella rannalla Praia de Barrassa. Klassinen aika kultaa muistot-juttu. Ehkä rantabaarin valkoviini oli hieman makeampaa, ehkä juoma oli muuten makeutettu, ehkä vain muistan väärin. Mutta pidin omatekemästä vaaleasta sangriasta enemmän kuin punaisista. Sain instagramin kommenteissa vinkin, että kanelitanko olisi saattanut olla ratkaiseva juttu. Pitääpä kokeilla seuraavalla kerralla ja ylipäätään hieman maustaa juomaa enemmän.

4 kommenttia:

 1. Mullekin voisi maistua vaalea sangria! Mitkä mittasuhteen valkkarilla ja omppumehulla on about? 50:60 :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä luokkaa täällä Nykäskylässä! :D Olen tuuminut, että seuraavalla kerralla kyllä makeutan hedelmiä jollain makealla alkoholilla tai edes sokerilla. Ja sain instan puolella neuvoja kanelitangon liottamisesta. Kuuluu kuulema portugalilaiseen sangriaan.

   Poista
 2. Mitä valkkaria käytit tässä? Kuivaa? Näyttää ihanan raikkaalta. Itse en välitä punkusta yhtään, joten tämä voisi olla hyvä vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain kuivaa valkoviiniä se oli, en pidä edes puolimakeista, mutta tässä sellainen olisi voinut olla paikallaan.

   Poista