lauantai 29. heinäkuuta 2017

PIMM'S-popsicles #mehujäähaaste


Kävimme tällä viikolla Ikeassa ja siellä oli niin somia mehujäämuotteja, että minun oli ostettava niitä, vaikken tiennyt mitään varsinaista käyttöä niille kahden aikuisen taloudessamme. Kotimatkalla sain kuitenkin ajatuksen, että kesän lempparidrinkkiämme, Pimm'siä voisi varmaan pakastaa, ihan kuin melkein mitä vaan voi pakastaa. Voiko niitä sen jälkeen käyttää, on tietysti eri juttu. 

Tein aikuisten mehujäät eilen jäätymään ja tänään sattumalta huomasin Hannan #mehujäähaasteen. Siihenhän pitää tietysti osallistua mitä pikimmiten. 

Kumpaakaan pulloa ei vahingoitettu kuvauksissa.

PIMM'S-popsicles

 • PIMM'S-likööriä
 • sitruunalimonadia
 • mansikoita
 • minttua
 • limetin mehua
Tein ensin kannullisen hieman riisutun mallin PIMM'S-drinkkiä. Tällä kertaa siihen tuli 1 osa PIMM'Siä, 3 osaa Lorina-sitruunalimonadia, suuria jääpaloja, mintunlehtiä, limetin mehua ja mansikoita. Kannuun leikkasin mansikat vain puolikkaiksi, mutta  muotteja varten siivutin ne mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Tiputin jokaiseen mehujäämuottiin muutaman mansikkaviipaleen ja mintunlehden ja kaadoin päälle drinkkisekoitusta. Olisin voinut kaataa hieman vähemmän, mutten ollut vuosiin tehnyt mehujäätä, enkä muistanut, että neste laajenee muotissa jäätyessään. Minulla oli sellaisia muotteja, joihin kuului pieni kannellinen tikku ja vielä teline, johon muotit tällättiin pystyyn. Eilen joimme kannullisen loppuun ja söimme mansikat vielä kannusta. Tänään söimme PIMM'S-jäät salaattiaterian jälkiruoaksi, olipa ne kivat ja raikkaat! Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan CampaKimarat-välilehdelle, jonne kerään kaikki drinkkiaiheiset postauksemme. 


Osallistun tällä postauksella Soppa-Hannan #mehujäähaasteeseen

Samaan aikaan kanssamme päivällistään söi pihasiilimmekin! On se söpö!

4 kommenttia:

 1. Tottakai aikuisten taloudessa tarvitaan mehujäämuotteja! Hypistelin noita samoja, mutta en ostanut. En mä kuitenkaan ois mehujäätä tehnyt. Prisman pakasteallas on lähempänä kuin hevi-osasto :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin mitä kaikkea tässä ryhdyn jäädyttämään. Perunamuusi ei taida jäisenä toimia syömävaiheessa, mutta varmaan sitäkin pitää kokeilla. ;)

   Poista
  2. Joku sorbettityyppinen ratkaisu ainakin sopis noihin muotteihin oikein hyvin. Mitäs ne colan makuiset jutut oli mitä oli joskus muinoin... Ne oli sellasessa pyöressä tötsässä ja puristettiin sieltä. Ihan saman makuista tulee, kun pakastaa hiilihapponsa jo melkein menettänyttä cokista.

   Poista
  3. Ansku, muistan hämärästi tuon colan makuisen jutun!

   Poista