keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Aamiaista illalla

Tein syksyllä itselleni ensimmäistä kertaa shakshukaa Antin ollessa pois kotoa. Pidin niin kovasti tästä aamiaisruoasta, että halusin toistaa sen kahdelle. Sopivaa aamua ei ollut tarjolla, joten tein shakshukaa iltapalaksi. Passasi se niinkin. Tälläkin kertaa käytin muutamia kipeniä ja lopunloppuja maustamaan uunissa viimeisteltyä tomaattikastiketta.

Shakshuka kahdelle

 • 1 tl oliiviöljyä
 • 2 kevätsipulia
 • 1 tölkki säilöttyjä tomaattikuutioita
 • 8 kirsikkatomaattia
 • muutama kuivattu chilihiutale
 • suolaa ja pippuria
 • 1 tl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • pieni pala fetaa
 • tuoreita pinaatinlehtiä
 • granaattiomenan siemeniä
 • 1 avokado
Kuumensin uunin 200 asteeseen. Uunin lämmetessä keittelin kasaan tomaattikastikkeen. Aloitin kuullottamalla oliiviöljyssä kevätsipulisilppua uunin kestävällä pannulla. Kun sipulit olivat mysiytyneet, kaadoin pannulle tölkillisen tomaattikuutioita, kehuivat olevansa luomuakin. Mutta eivät olleet Muttia, herranen aika. Lisäsin mukaan muutaman nahistumisvaarassa olevan kirsikkatomaatin, ripauksen suolaa ja pippuria, ihan vähän sokeria ja chilihiutaleita. Sekoittelin kastiketta ja annoin sen kiehua noin 15 minuuttia hiljalleen. 

Leikkasin avokadon viipaleiksi ja murustelin fetapalan odottamaan. Valikoin pinaattipussista muutamia lehtiä ja etsin jemmaamani granaattiomenan siemenet jääkaapista, niissä ei ollut mitään vikaa! 

Kun Antti saapui töistä, rikoin kananmunat tomaattikastikkeeseen ja siirsin pannun uuniin. Se sai olla siellä  noin 10 minuuttia. Käytin tällä kertaa pientä teräspannua, joka ei varaa kuumuutta lainkaan niin paljon kuin valurautapannu. Niinpä shakshukaa täytyi kypsentää uunissa pitempään, että kananmunat ylipäätään kypsyivät. Kymmenen minuutin kuluttua otin pannun pois uunista ja lisäsin sille fetapalat, pinaatin, avokadon ja granaattiomenan siemenet ja käytin pannua vielä uunissa noin 3-4 minuuttia, jonka jälkeen kananmunien valkuaiset olivat hyytyneet. Keltuaiset olivat vielä sopivan valuvat. Kiersin pippuria myllystä keltuaisten päälle ja leikkasin kaveriksi muutaman palan patonkia. 

Lisään tämän postauksen CampaSimpukan ylälaidan Tähdenlennot-välilehdelle, jonne kerään kaikenlaisia tähderuoka-aiheisia postauksiamme. Shakshuka on siitä kiva ruoka, että lähes aina taloudesta löytyy joko säilöttyjä tai tuoreita tomaatteja, kananmunia ja sitten jotain muuta pientä, joka kaipaa poiskäyttämistä, juustopalanen, kinkkuviipale, graavilohta tai melkein mitä vain keksiikään tomaattikastikkeeseen upottaa. 

3 kommenttia:

 1. Shakshuka onkin tosi hyvää, ja täällä yksi suosituimmista aamiaisruuista,monella eri versiolla. Ja hyvin sitä voi syödä myös illalla, Tel Avivissa on mm. aamiaisravintola, jossa aamiaista saa 24/7 , ja viime vuonna avasivat paikan Berliininkin.
  http://benedict-breakfast.de/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamiaista 24/7? Hauskaa :D USA:ssa näki myös näitä paikkoja, joissa saa aamiaista ympäri vuorokauden, mutta ne eivät olleet kovin houkuttelevia paikkoja, amerikkalaisesta aamiaisesta seurasi helposti koko päivän närästys.

   Poista
  2. Tuossa Berliinin(ja täällä.olevan) Benedictin aamiaisista ei takuulla tuu närästystä,ovat tosi hyviä,oli aika mikä tahansa😀

   Poista