lauantai 2. joulukuuta 2017

Sydänsimpukat aterian alkuun

Eilen ilahduin kaupassa, kun siellä oli tarjolla sydänsimpukoita. Hyvä vielä, ettei tuossa kaupassa tarvitse ostaa koko pussia kerrallaan, vaan saa ostaa vähemmänkin. Edellisellä kerralla sakeoin simpukat, tällä kertaa käytin valkoviiniä liemenä. Vinkit tähän alkuruokaan otin The Blond Cook-blogista, jossa oli käytetty sattumoisin Finlandia-voita! 


Valkosipuliset ja -viiniset sydänsimpukat

  • noin 300 g sydänsimpukoita kuorineen
  • iso nokare voita
  • loraus valkoviiniä
  • muutama pieni valkosipulinkynsi
  • sitruunamehua
  • tuoretta basilikaa (ei ollut ohjeessa käytettyä persiljaa)
  • suolaa simpukoiden puhdistamiseen
Valkkasin simpukoista pois ne, joiden kuori oli auki, niitä oli muutama tässä setissä. Laitoin simpukat kylmään veteen, johon olin sekoittanut ruokalusikallisen suolaa. Tällä konstilla simpukat saa sylkäisemään sisällään olevan hiekan pois. Kun oli alkuruoan aika, otin simpukat vedessä ja huuhtelin niitä vielä kylmällä vedellä. 

Sulatin pannulla voita ja laitoin valkosipulit litistettyinä pannulle hetkeksi. Lisäsin valkoviinin ja kun seos kiehui, kaadoin simpukat pannulle. Puristin päälle sitruunamehua ja sekoittelin. Laitoin kannen pannun päälle ja annoin simpukoiden kypsyä pari kolme minuuttia. Kun simpukat olivat auenneet, kaadoin ne lautaselle ja ripottelin päälle runsaasti tuoretta basilikaa. Olivat hyviä! 

6 kommenttia:

  1. Eikä! Tuota voita bongattiin viime kesänä NYC reissulta ruokakaupassa Brooklynissa, ja ihmeteltiin et ei ole täällä Suomessa näkynyt :D Simpukoita en ole koskaan tehnyt, pitäisi kokeilla ja maistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, että onkohan se oikeasti ollenkaan suomalaista, vai keksitty vaan hieno nimi? :D

      Poista
    2. Ihan suomalaista oli tämä voi, mutta paketti outo! :) Ja ettei vain ollut Valio valmistuttaja, mutta tästä en ole täysin varma. Ihmeteltiin suuresti, kun ihan outo pakkaus, ei Suomessa ole tuollaista etikettiä.

      Poista
    3. Hei, Lisäyksenä vielä linkki, oli pakko googlettaa tuota :D, ja olihan se niin; https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalainen-finlandia-voi-usan-supermarketteihin/jcNgihK7

      Poista
  2. Simpukkakokkailuni rajoittuvat sinisimpukoihin, koska harvoin on muuta saatavilla. Sydänsimpukoita en muista edes syöneeni. Miten kuvailisit makua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat hyvin pieniä ja eilen ainakin onnistuin niin, ettei niistä tullut kumisia. Mutta maku on aika samanlainen kuin sinisimpukoissa. Joku ei ollut sylkäissyt hiekkaa sisuksistaan, vaan ainakin kerran hiekanmuru rasahti hampaissa.

      Poista