sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Ennen työvuoroa aamiaista

Ehdimme syödä yhdessä aamiaista 2-4 kertaa viikossa, tänään oli yksi niistä aamuista. Useimmiten emme syö lämmintä aamiaista, mutta sunnuntaihin se sopii hyvin. Vuorossa oli egg in the nest. Se on paahtoleipä, tai meillä briossi, johon tehdään stanssilla reikä, jossa paistetaan kananmuna. Lisäksi meillä oli avokadoa ja pekonia. 

Egg in the nest kahdelle

  • 2 paksuhkoa palaa paahtoleipää, briossia tai muuta mieluista leipää, saa olla terveellistäkin
  • 1 rkl voita
  • 2 kananmunaa
  • puolikas avokado viipaleina
  • 2 viipaletta paksua englantilaistyyppistä pekonia
  • suolaa ja pippuria
Leikkaa leivästä kaksi viipaletta ja tee niiden keskelle stannilla tai jollain pyöreällä astialla reikä. Voi se olla jonkun muunkin vuotoinen kuin pyöreä, käytä jotain piparimuottia, jos haluat. Kuumenna voi pannulla ja laita leipäpalat pannulle paistumaan, samoin pyöreät hukkapalat. Riko kananmuna leivän reikään ja paista muutama minuutti miedolla lämmöllä. Jos pannulle mahtuu, paista kaksi viipaletta pekonia leipien vierelle. Muutoin käytä toista pannua. Leikkaa avokado halki ja ota puolet pois kuoresta lusikalla, leikkaa puolikas viipaleiksi. Jos et käytä toista puolta heti, jätä siemenpallukka paikalleen ja laita puolikas heti rasiassa jääkaappiin, käytä vuorokauden kuluessa. 

Kun kananmuna alkaa hyytyä, kippaa leipä toiselle puolelleen. Nosta leipä lautaselle, lisää päälle pyöreä hukkapala, avokadoviipaleita ja pekonisiivu. Nauti vain vähäisellä huonolla omallatunnolla, onhan annoksessa avokadoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti