sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kun oikeasti ei tarvisi yhtään lisää ruokaa – juustotarjotin

Eilen vietimme työpaikan perinteisiä pikkujouluja. Niistä puuttui yksi tärkeä asia, nimittäin Joulupukki. Hän oli tällä kertaa out of office, täysin tavoittamattomissa, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää näin huippusesongin jälkeen. Lahjat hän onneksi oli toimittanut perille ja osaammehan me itsekin lahjat jakaa. Jälleen kerran moni sai jotain sellaista, mitä todellakaan ei tiennyt tarvitsevansa. 

Jos pukki puuttuikin, niin ruokaa ei puuttunut. Olimme jo päivällä työpainotteisen virallisen osuuden puolivälissä syöneet ravitsevia ja terveellisiä pizzoja ja kebap-annoksia. Pulkkamäen hurjien käänteiden päätteeksi söimme kodassa grillattuja makkaroita, jotka toisesta päästään olivat mustamakkaroita (ei vaikuttanut menekkiin) ja Jekkutytön kotona söimme vielä lisää. Tarjolla oli lämpimiä piirakoita, salaatteja ja minun aamulla sommittelemani tunkutarjotin juustoista ja leikkeleistä. Kun me lähdimme kotiin puolilta öin, jäi keittiöön vielä puolimetrinen pino hodarisämpylöitä tykötarpeineen, mutta arvelen nekin tulleet syödyksi. 

Juustotarjottimelle latasin pääasiassa viime viikolla Virosta tuomiamme herkkuja. Oli sillä myös Lidlin tuotteita ja omista kaapeista kerättyjä lisukkeita. Otin suurimman metallisen ovaalitarjottimeni ja sille tuli seuraavaa:

Tunkutarjotin juustoista ja leikkeleistä monelle muutenkin jo mahansa täyteen ahtaneelle

 • 1 kolmion mallinen pala sinihomejuustoa (Lidlistä)
 • pieni kiekko camembertiä
 • pieni kiekko brietä
 • palanen goudaa
 • palanen comtéa
 • 1 virolainen kestomakkara (salamityyppinen) 
 • 1 paketti serranonkinkkua
 • 1 paketti parmankinkkua
 • 2 viikunaa
 • joku hilloke, en muista mikä se olikaan
 • vaaleita rypäleitä
 • tummin rypäleitä
 • keksejä
Muutoin tässä ei ollut isompaa vaivaa kuin aukoa paketteja ja leikata kestomakkara viipaleiksi ja rypäleet pikkutertuiksi. Myös isot kinkkuviipaleet leikkasin pienemmiksi paloiksi, että riittää useammalle ja puikin juustojen pieleen pieniä juustoveitsiä. Käärin tarjottimen leveää sellofaaniin ja pidin sen viileässä kotoa lähtöön asti. Kyläpaikassa nostin tarjottimen heti saavuttuamme pöydälle, että juustot ehtivät lämmetä. Siihen nähden, miten paljon ruokaa oli tarjolla, juustotarjotin oli huomattavasti huvennut silloin, kun lähdimme kotiin. Joku voimakkaampi kova juusto olisi ollut paikallaan. Mustaleima olisi kyllä sopinut hyvin tähän settiin. Keksit eivät  mahtuneet tarjottimelle, ne olivat tarjolla erikseen. 

Nyt on taas pikkujoulut juhlittu, en muista enää ovatko nämä vuotuiset iloittelumme todella ennenaikaiset vai pikkuisen myöhässä, muttei sillä ole suurta väliä. Tärkeintä on olla iloinen ja viettää aikaa yhdessä, sitten se arkikin siellä töissä sujuu taas mukavasti pitkän aikaan. Ai niin, meillä oli myös erittäin pieni juhlija mukana, juuri kuukauden täyttänyt ja hän viihtyi mainiosti äidin työkavereiden syleissä nukkumassa sen aikaa, kun äiti kävi moikkaamassa meitä. Aah sitä vauvantuoksua! Saattoi aiheuttaa nuoremmissa kollegoissa pientä tartuntaa.

Seuraavassa postauksessa jatkuu taas Viron kartanokierros ja tiedossa on vielä myös kolme ravintolapostausta samalta matkalta.


6 kommenttia:

 1. Parhaimmassa tapauksessa saatte vielä toisetkin työpaikan pikkujoulut tälle kalenterivuodelle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujoulut ovat olleet pitkään jo tammikuussa, perinne alkoi silloin, kun monilla oli pieniä lapsia ja joulukuut täynnä tonttupolkuja ja kauneimpia joululauluja yms. :D Mutta muita kekkereitä on sitten 1-3 kertaa vuodessa, eikä niissäkään koskaan tule nälkä.

   Poista
 2. Näistä pikkujouluista tulikin mieleen meidän kesäkuiset vastaavat noin 30 (!!!) vuotta sitten. Asuttuamme vuoden ulkomailla olimme luvanneet kutsua ystävät viettämään pikkujoulua palattuamme kotiin. Oikea kuusi, joulumusiikkia ja suomalaista jouluruokaa keskellä kesää. Ohikulkijoilla oli hauskaa; asuimme nimittäin Kruununhaassa ensimmäisessä kerroksessa siihen aikaan.

  VastaaPoista