torstai 25. heinäkuuta 2019

Croissanttikranssi


Olipa mahtava Tour de Francen 18. etappi. Viimeinkin Nairo Quintana näytti mistä on tehty ja repäisi itsensä irti hatkasta viimeisessä nousussa. Vaikkei hän ole maailman paras alamäkiajaja, hän selvitti loppulaskun mallikkaasti ja tuli maaliin yksinään puolitoista minuuttia ennen toiseksi tullutta Roman Bardet. Julian Alaphilippe piti itsensä kokonaiskilpailun johdossa puolentoista minuutin turvin. Vielä kaksi vuorietappia ennen Pariisia, tämä on todella jännittävä kisa!

Tänään meillä ei ollut lainkaan päivällistä, sillä olimme päivällä lounaalla nuorison kanssa. Mutta jälkiruokaa sentään oli. Sommittelin croissanttikranssin, josta tuli kyllä aika hyvää. 

Croissanttikranssi

  • 1 tuubi rullalla olevaa croissanttitaikinaa
  • pieniä suklaanappeja
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • mansi- ja mustikoita, vadelmia
  • tomusokeria
Kuumenin uunin 200 asteeseen. Avasin croissanttipakkauksen ja levitin taikinan rullalta auki. Ripottelin taikinalevylle suklaanappeja. Rullasin taikinan pitkittäin löyhäksi pötköksi, jonka kiersin pyöreäksi kranssiksi. Nipistin taikinarullan päät yhteen. Paistoin kranssia noin 12 minuuttia, kunnes pinta oli kauniin ruskea. Annoin rullan jäähtyä ritilän päällä. Leikkasin jäähtyneen rullan pohjaksi ja katoksi. Nostin kattopalan sivuun. 

Vatkasin kerman vaahdoksi ja leikkasin vadelmia ja mansikoita puolikkaiksi. Asettelin marjoja kranssin pohjaosalle ja lusikoin kermavaahdon päälle. Nostin katon paikalleen ja siirsin kranssin tarjoilulautaselle. Koristelin kranssin marjoilla ja tomusokerilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti