keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Hyvälla tahdolla ranskalaista

Tänään emme olleet kotoisassa keittiössä tekemässä ranskalaista ruokaa, vaan pienellä campareissulla. Tutustuimme Mikkelissä Päämajamuseoon ja sen lähellä olevaan luolaan, jonne päämajasta saattoi helposti hilpaista vaaran uhatessa.

Mannerheimin työhuoneessa ei ollut paljon krumeluureja

Saksankieliset puheaakkoset voisivat olla kivaa vaihtelua, etenkin pidän zeppelinistä  ja ypsilonista.
Poikkesimme kivassa paikassa kahvilla, tien varralla Mikkelistä kohti Heinolaa oli viitta, jossa luki yksinkertaisesti Espressoa ja päätimme mennä katsomaan, kuka lupaa sellaista ja on viisainta olla lupauksen väärti. Kyseessä oli paikka nimeltä Instile Mannila. Siellä tuoksui ihanasti pizzalta, mutta me otimme vain espressot ja jaoimme yhden annoksen tiramisua. Lupaus todellakin lunastettiin ja ostimme vielä mukaan pussin kahvipapuja. 


Iltapäivällä saavuimme Sysmään mukavalle pienelle leirialueelle, jossa olimme myös muutamia vuosia sitten. Tarjoilimme itsellemme perillesaapumis-gt:t ja nostimme matkayrtit ulos. Salaatti on hieman villiintynyt, eikä se enää maistu parhaalta.Tälläkin kertaa retkikeittelimme ja ruokana oli ulkofilepihvit uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Mitään erityistä ruokaohjetta ei ole nyt jakaa, mutta muutama kuva kuitenkin. Tour de Francen toinen jakso alkoi tänään. Saimme kuin saimmekin viritettyä Eurosport Playerin näkymään Adrian telkkarista, mutta välillä siitä katosi selostus ja lopulta se loppui kokonaan, joten piti siirtyä katsomaan loput tietokoneelta. Caleb Ewan onnistui viemään massakiriin päättyneen etapin voiton ja kokonaiskilpailua johtaa edelleen Alaphilippen Julian. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti