lauantai 13. heinäkuuta 2019

Täytetyt kesäkurpitsaveneet


Tänään ei kyselty ranskalaisuuden perään sen enempiä, sanon vain, että tämä oli taas courgettea. Menin iltapäivällä töihin ja ruoka valmistettiin jo puoliltapäivin ja kyseessä oli vieläpä oman kulatungan satoa.  Löysin kyllä jotain rankalaisten blogien kesäkurpitsojen ohjeita, mutta tein lopulta omasta tai asiakkaan päästä

Täytetyt kesäkurpitsaveneet kahdelle

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa 
  • 1 uuden sadon punasipuli varsineen
  • 6 keskikokoista ruskeaa herkkusientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 paksua viipaletta savustettua pekonia
  • pieni keko raastettua cheddaria
  • pieni keko raastettua gruyèreä
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja kaavi terävällä lusikalla (käytin melonikauhaa) kurpitsojen sisukset pois niin, että saat aikaan veneet. Sivele veneitten pohjalle hieman oliiviöljyä ja ripottele niille suolaa ja pippuria. Laita veneet vuokaan ja vuoka uuniin noin 15-20 minuutiksi esipaistumaan. Nosta vuoka jäähtymään. 

Silppua kurpitsojen keskuspalat, sienet, sipuli ja pekoni ja paista seosta sen aikaa, että pekoni rapeutuu ja muut ainekset kypsyvät. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Raasta juustot valmiiksi. Lusikoi esipaistettujen kurpitsaveneiden keskelle täytettä ja sommittele päälle juustoraasteet. Paista veneitä noin 20-30 minuuttia, sen aikaa että juusto on houkuttelevan väristä.



Tour de Francen kahdeksas etappi oli mäkinen ja 200 km pitkä. En ehtinyt katsoa koko etappia, mutta sen päätyttyä lunttasin, että voittajaksi ajoi Thomas de Gendt ja keltaisen paidan otti itselleen takaisin Julian Alaphilippe. Huomenna on taas vuorossa mäkinen etappi, mutta vähän lyhempi kuin tänään, vaivaiset 170 km. Ja puoli kilsaa päälle. 


2 kommenttia:

  1. Tehtiin juuri eilen texmex-tyylisiä kesäkurpitsoja, joihin laitettiin kaurajauhis-tomaattimurskakastiketta mausteilla ja päälle vähän nachoja. Tuli tosi hyvää!:) Sienistä tykätään myös kovasti, pitääpä kokeilla niitä kesäkurpitsaveneisiin seuraavaksi!
    Ida
    Kotona kaupungissa -blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita ihmeessä enemmän kuin minä, sienet menevät niin pieneen paistettaessa, että olisi saanut olla runsaammin. Ja juustojakin. :)

      Poista