torstai 15. syyskuuta 2022

Lohipullat


Tänään meillä ei ollut mitään korealaista ruokaa, ei lusikallistakaan. Oli oikein kotoperäisiä lohipullia, perunamuusia ja höyrytettyjä porkkanoita. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa kaupasta ostettua jauhettua lohta jauhelihan tapaan. 

18 lohipullaa

  • 600 g jauhettua lohta
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl kermaa
  • 2 ohutta uuden sadon sipulia (osa vihreistä varsista säästin perunamuusiin)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • paljon kuivattua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
Sekoitin lohijauhiksen, kananmunan, kerman, sipulin silputtuna, soijakastikkeen ja mausteet tasaiseksi massaksi. Paistoin pienen koepalan ja lisäsin hieman pippuria. Kuumensin ebenskiver-pannua ja sutikoin sen yhdeksään koloon hieman voita. Nostin kahdella lusikalla lohipullataikinaa koloihin ja aloin heti pyöritellä niitä puisella tikulla ja sainkin aikaan melkoisen pyöreitä sieviä pullia. Paistoin niitä noin viitisen minuuttia ja kumosin ne toiselle pannulle (tiskiä lisää, tiedän) ja kun kaikki oli paistettu, laitoin toisen pannun alle lämpöä ja kannen päälle. Näin pullat olivat varmasti kypsiä, kun perunamuusi oli valmista ja porkkanat. Söimme tänään neljä pullaa kumpikin ja lisänä kunnon kauhalliset perunamuusia, syksyn ensimmäistä ja höyrytettyjä porkkanoita ja Lidlin asiallista remouladekastiketta. Huomiselle jäi viisi pullaa kummallekin ja muusia ainakin saman verran. 


Tavallisesti meille riittäisi siis 300 g pakkaus jauhettua lohta, mutta olin nyt vähän ahne. Ostin kaksi pakkausta, koska ne olivat Prismassa 30% alennuksessa ja saimme samantien päivällisen huomisellekin. Matkavalmisteluissa on puuhaa, joten valmis ateria ei ole hassumpi juttu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti