perjantai 3. helmikuuta 2023

Deviled Eggs kimchipotkulla


Eräänä päivänä viime viikolla koko ateria muodostui banchaneista, eli korealaisista pienistä sivuruoka-annoksista (sivukkeista). Yksi niistä oli Deviled Eggs, jota vissiin sanotaan suomeksi paholaisen muniksi ja jossain yhteydessä käytetään nimeä Russian Eggs, enkä voi nyt juuri olla hieman nyökyttelemättä, että niinpä. Ohjeen otin sieltä täältä, yksittäistä linkkiä ei ole antaa. 

Korean Style Deviled Eggs

  • 3 kananmunaa 
  • 3 rkl majoneesia
  • 0,5-1 tl gochujang-chilitahnaa (riippuu kuinka tulisesta tykkää)
  • 1 tl silputtua kaprista (hoksasin vasta nyt, että sopisi)
  • ripaus gochugaru-chilihiutaleita
  • 6 pientä nippua leikattua kimchiä
  • kevätsipulisilppua
Keitä kananmunia 7 minuuttia ja kaada kiehuva vesi pois. Säikäytä kananmunia 1 minuutti ilman vettä ja sitten valuta kattilaan kylmää vettä. Säikäytys auttaa irrottamaan kuoret siististi. Kun kananmunat ovat viilenneet, kuori ne ja leikkaa terävällä veitsellä halki pitkittäin. Poista keltuaiset varovasti valkuaisia rikkomatta. Riko keltuaiset haarukalla kulhossa ja lisää mukaan majoneesi ja gochujang-tahna, sekoita tasaiseksi, maistele kuinka tulisuuden asti toimii sinun kielelläsi. Nyt tosiaan hoksasin, että majoneesia ja keltuaista tasapainottamaan kaprissilppu olisi varmaankin hyvä. 

Täytä valkuaispuolikkaiden kolo tasaiseksi sekoittamallasi täytteellä, jopa pursottamalla, jos olet niin viitseliäs, minä vain lusikoin. Nosta täytteen päälle pieni annos kimchiä, kevätsipulisilppua ja ripauta vielä ihan vähän gochugaru-chilihiutaleita. Niiden kanssa on hyvä olla varovainen, ettei tule liian tulista. 


Meillä oli annoksessa kolme puolikasta/syöjä ja se oli kyllä oikein tarpeeksi, etenkin kun muitakin sivukkeita oli useita. Käytimme tuolla aterialla vähän sitä sun tätä loppuun, joten annoksen tyylikkyydestä voi olla montaa mieltä. Paistoin muutaman nakin suupaloiksi ja paistoin pari korealaista pinaattipannukkua ja meillä oli ensimmäistä kertaa vaaleita bataatteja kiukaalla paahdettuina. Niitä olisi pitänyt vielä hieman malttaa paahtaa, että olisin saanut kuoret rypistymään riittävästi. 


Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Pöytä Koreaksi-välilehdelle, jonne kerään kaikki korealaiset kokeiluni. 

1 kommentti:

  1. Meillä venäläismunat ei ole spicy, paholaisen munat on nimenomaan spicy

    VastaaPoista