lauantai 15. heinäkuuta 2023

Kesäkurpitsaa Provencen tapaan


Eilen olin taas laiskuri, enkä saanut kokkailtua yhtään mitään, mutta katsoimme kyllä Tour de Francea. Tänään olen ollut aikaansaavampi, tein jopa uunin pyrolyysipuhdistuksen, sillä sähkö oli tänään edullista. Ja sitten tietysti huomenna se on vielä paljon halvempaa, itse asiassa ilmaista. Uuni on kuitenkin nyt puhdas, se on pääasia. Iltapäivän vietimme omalla terassilla ja päivällistä varten hautui naudan potkakiekko ossobucco-tyyliin ja ranskalaisuutta tavoitellen airfryerissä  provencelaiset kesäkurrepuolikkaat. En nyt kauhean hyvin muista mikä tässä oli sitä ranskalaisuutta, mutta ei se mitään. Ohjeen otin täältä

Kesäkurpitsa Provencen tyyliin

  • puolet noin 20 senttisestä kesäkurpitsasta
  • oliiviöljyä
  • 1 dl pankomuruja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl raastettua gruyereä
  • tuoretta persiljaa
Leikkasin puolet kesäkurpistasta ja halkaisen puolikkaan pitkittäin. Raaputin lusikalla siemenosan pois ja sivelin leikkuupinnan oliiviöljyllä. Sekoitin kupissa pankomuruihin suolaa ja pippuria sekä tuoretta persiljaa silppuna. Jaoin seokset kurrepaloille. Nostin palat airfryerin koriin paistopaperimuotille (semmoisia valmiita papereita jotka sopivat justiinsa airfryerin koriin ja estävän korin sotkeentumista). Paahdoin kesäkurpitsapuolikkaita ensin 180 asteessa 15 minuuttia ja kurkin koriin. Vähensin lämpöä 150 asteeseen ja kypsensin vielä 10 minuuttia. Lopuksi jaoin juustoraasteen puolikkaille ja paahdoin niitä vielä 150 asteessa viitisen minuuttia. Söimme nämä kivat sivukkeet ossobuccon kanssa, siinä oli yksi iso potkakiekko, joka oli hautunut tomaattisessa kastikeessa, jonka otin pakastimessa, tarrrassa luki "tomaattinen lihakastike ilman lihaa". Mukana oli myös pieni rasiallinen soffrittoa pakastimesta. Yksi potkakiekko riitti meille kahdelle aivan mainiosti, pastaa tuli ihan pikkuisen liikaa. 


Tour de Francessa oli jännittävä etappi. Tämä oli jo neljästoista tämän vuoden kisassa. Kun aloimme katsoa lähetystä oli kisa juuri pysäyksissä, sillä alkukilometreillä oli tapahtunut paha kolarointi. Siinä loukkaantui ajajia pahasti, jollakin oli reisiluu murtunut, se on aina paha juttu. Kisa saatiin sitten taas jatkumaan ja lopussa käytiin oikein kova taisto voitosta. Kokonaiskilpailun kärkikaksikko otti toisistaan mittaa, mutta saattoivat unohtaa sen, että takaa voi vielä joku tulla ja ohittaa heidät ja niinhän siinä kävikin. Carlos Rodriguez ajoi ekana maaliin ja kakkosena ja kolmosena Tadej Pogacar ja Jonas Vingegaard. Kokonaiskilpailussa Tadej sai nipistettyä Jonaksen johdosta muutaman sekunnin ja nyt heidän eronsa on Jonasin hyväksi enää 10 sekuntia. Tämä ei ole millään muotoa taputeltu kenenkään puoleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti