lauantai 22. heinäkuuta 2023

Ranskalainen perunasalaatti

Tämän päivän Tour-reitiltä näimme Ronchampin kappelin, me kävimme siellä viime kesänä. 

Eilen tein yhdelle aterialle liikaa broileria pekonikääreessä, joten ahtamisen sijaan söimme vain kohtuullisesti ja jätimme loput tälle päivälle. Kuumensin kanapalat ja laitoin tarjolle ranskalaisen perunasalaatin kanssa. Otin ohjeen siihen Pardon your French-blogista. Tein aika pienen annoksen, jonka jaksoimme syödä kokonaan. Ei ole kiva, jos joka päivältä jää tähdenlentoja

Ranskalainen perunasalaatti

  • 12 pientä siikliperunaa
  • 1 uudensadon punasipuli varsineen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl samppanjaviinietikkaa
  • 0,5 rkl sileää dijonsinappia
  • 0,5 rkl karkeaa dijonsinappia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 pitkulaista voileipäkurkkuviipaletta (ei ollut cocktail-kurkkuja)
  • 1 rkl kurkkulientä
  • tuoretta tilliä (säästin vähän koristeluun) 
Keitin perunat ja niiden kypsyessä sekoitin kaikki marinadin ainekset kulhossa, sipulin leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja kurkun pieniksi kuutioiksi. Kun perunat olivat kypsiä, kaadoin keitinveden pois ja annoin perunoiden kuivua kattilassa kannen alla muutaman minuutin. Leikkasin perunat puolikkaiksi ja sekoitin ne nuolijalla marinadiin. Kun oli aika ruokailla asettelin lautaselle salaatinlehtiä ja kumosin jäähtyneen perunasalaatin keskelle ja koristelin tuoreella tillillä. Oli todella kiva sivuke broilerille. 



Tour de Francessa oli toiseksi viimeinen ajopäivä, reitillä oli runsaasti mäkiä ylös ja alas. Thibaut Pinot on nyt ajamassa uransa viimeistä Tour de Francea ja hän sai paljon näkyvyyttä reitin varrella, kun hän ajoi kärjessä (ilmeisesti annetusti) satojen, ellei tuhansien faniensa hurratessa. Loppu oli aivan mahdottoman jännittävä, ilokseni Tadej Pogacar voitti etapin ja se varmasti lohduttaa jonkun verran sitä, että kokonaiskilpailussa hän jää toiseksi. Jonas Vingegaard on varmistanut voittonsa, kunhan pääsee huomenna Pariisiin seremoniallisella päätösetapilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti