lauantai 8. heinäkuuta 2023

Tarte Flambée hyvin vähin aineksin

Viimein ensimmäinen pioni kukassa pihallamme, eka ja ainoa. 

Tänään on perhepäivällisten aatto, joten halusin päästä mahdollisimman vähällä vaivalla tämän päivän syömisistä. Muistin, että meillä on valmis pizzataikinarulla ja purkki ranskankermaa, joten Tarte Flambéehan siitä syntyi. Kuinka autenttinen tästä tuli, voi olla montaa mieltä. Meille maistui ja tiskiäkin tuli vain vähän. 

Tarte Flambée

 • valmis pizzatakinarulla
 • 1 purkki ranskankermaa
 • 5 viipaletta savupekonia suikaleiksi leikattuna
 • 3 uuden sadon sipulia varsineen viipaleiksi leikattuina
 • pippuria
Kaulitsin taikinan oikein ohueksi leivinpaperin päälle ja sivelin sen pinnan ranskankermalla. Ripottelin päälle pannulla käytetyt pekonisuikaleet ja sipuliviipaleet. Kiersin myllystä pippuria. Siirsin helahoidon  uunipellille papereineen päivineen. 


Kuumensin kaasugrilliä muutaman minuutin niin, että sen kannessa oleva mittari näytti 250 astetta. Asetin grilliin pariloitten päälle neljä alumiinirimaa neliön muotoon, kaksi ensin pitkittäin ja siihen päälle kaksi poikittain. Näin sain uunipellin ja pariloitten väliin muutaman sentin väliä kuumuutta tasaamaan. Nostin pellin näitten alumiinirimojen päälle ja paistoin flambéeta noin 10m minuuttia. Onnistui hyvin, pohjasta tuli melko rapea, pari minuuttia vähemmän olisi riittänyt. Tour de Francessa oli kahdeksas etappi, jolla oli mittaa pikkuisen yli 200 km. Mark Cavendish kaatui ja joutui keskeyttämään kisan, ilmeisesti solisluu murtui. Olipa hän surullisen näköinen ambulanssissa istuessaan. Niin jäi 35. Tour-etappivoitto saavuttamatta, mikäli uran lopetuspäätös pitää. Mads Pedersen voitti massakirin ja kokonaiskilpailun kärki pysyi samana, johtajana jatkaa Jonas Vingegaard ja kakkosena Tadej Pogacar. 

2 kommenttia:

 1. Meillä saa ostaa valmista taikinaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on muistaakseni joku eri juttu kuin pizzataikinassa, mutten ole tainnut kokeilla, tai sitten ehkä olen... Valmistaikinoita on tosi hyviä nykyään.

   Poista