tiistai 5. syyskuuta 2023

Nyt ei palele – Beaungencysta Amboiseen ja valmispaellaa


Vieläkään ei voi valitella, että palelisi. Aamulla oli jo yli 20 astetta lämmintä, kun heräilimme. Söimme nopsakkaasti aamiaisen ja keräsimme leirimme, niin näytti moni muukin tekevän. Laskujemme mukaan tänään on ollut aamusta asti tiistai. Meillä oli suunnitelma siirtyä Amboiseen ja sehän lähti parhaiten liikkeelle lähtemällä väärään suuntaan. Valmiiksi katsottuina oli jo useita pikkukaupunkien kirkkoja ja vähän isompiakin, oikein basilikaksi ja kuninkaan hautauspaikaksi mainittukin. Lämpötila kohosi iltapäivää kohden noin 33 asteeseen, se alkaa jo hieman pehmentää päätä. 
Ensimmäinen iso kirkko oli Cléry-Saint-Andrén kaupungissa, siellä oli se kuninkaan hautasarkofagi (en ole varma sanontaanko siitä sarkofageiksi muualla kuin Egyptissä. Saimme auton nätisti samalle kadulle parkkiin ja pääsimme kirkkoon sisällekin. 

Meung- niminen kaupunki kuulostaa enemmän aasialaiselta, mutta Loiren varressa sekin on. Siellä kävimme todella hienossa kirkossa myös ja linnassa, jonka nimi on Château de Meung-sur-Loire, elikkäs Loiren varren Meungin linna, ihan loogista. Linnaan oli pääsymaksua 12€/nokka ja saimme melkein kahdestamme kiertää linnan avoimet osat, ei tarvinut jonoissa jumittaa. 

Kirkko

Sitten linna
Sitten kävimme vähän kaupoissa, oli tarvetta ostaa vettä ja viledaa, korjaan mehua. Eräässä kaupassa osui silmiin valmispakkaus paellaa ja päätimme oitis, että sehän käy päivän espanjalaisesta kokkauksesta. On kuuma ja ruokahalu kateissa, joten muutaman euron annos merellistä paellaa oli paikallaan. Eikä se ollutkaan ollenkaan hassumpaa. Ihan kaikkea riisiä emme jaksaneet syödä, mutta sattumat, ravut, paistettu kala ja simpukat kyllä menivät. Piristimme annoksia tuoreella basilikassa ja limellä. 


La Vueltassa oli toisen jakson aloituspäivä, kisan ainoa henkilökohtainen aika-ajo. Täällä on kohtuuhyvin toimiva netti, joten saatoimme katsoa etapin loppuun. Ja pystyin kirjoittamaa postauksenkin mobiilidatasta murehtimatta. Kuvat täytyi siirtää omalla datalla eikä sekään käynyt ihan nopeasti. 

Aika-ajon nopein erittäin hyvällä suorituksella oli italialainen Filippo Ganna. Myös punaisessa paidassa ajanut Sepp Küss ajoi häneksi erittäin hyvin ja piti kuin pitikin punaisen johtajan paidan itsellään huomiseenkin. Primoz Roglic paranteli asemiaan eikä Jonas Vingegaardillakaan mene huonosti. Hyväksyn. 

2 kommenttia:

  1. Eipä meilläkään tarvitse palella. Pyörämatkalla oli koko ajan yli 30C, mutta jotenkin siinä käy vähän tuuli ja sen kesti, mutta annas kun pysähtyi, niin piti heti etsiä varjoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä aika lämpöistä on, eikä illat viilene vasta kuin myöhään. Vasta noin ensi tiistaille on Saumurin tienoille sadetta luvassa, sinne seuraavaksi.

      Poista