lauantai 16. syyskuuta 2023

Saltavallao – leipää ja kananmunaa pannulla

Nyt en voisi iloisempi olla, La Vuelta on päätösetappia vaille valmis ja Sepp Küss todella voittaa ensimmäisen suuren ympäriajonsa, kunhan tulee huomenna maaliin. Olin melkein loppuun asti pelokas, että tallikaverit tekevät hänelle kuprun, mutta onneksi ei. Tämä oli minun laskuissani vuoden paras ympäriajo, niin on usein aiemminkin käynyt, vaikka alussa vaikuttaa, ettei oikein mitään ole tiedossa. 

Päivän espanjalaisena kokkauksena oli Saltavallao-niminen ruoka, jota hieman tuunasin, koska kyseessä oli melkein viimeinen haastekokkaus tälle vuodelle. Ohjeen otin Spain on a Fork-blogista ja laitoin siihen lisäksi loput jääkaapissa olleesta chorizosta. 

Saltavallao – espanjalainen leipä-kananmunapannu kahdelle

  • 10 cm pätkä patonkia kuutioiksi leikattuna
  • 10 cm pätkä chorizoa viipaleiksi leikattuna
  • 1 pieni sipuli viipaleiksi leikattuna
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleiksi leikattuna
  • 2 pientä paprikaa (keltainen ja oranssi) viipaleiksi leikattuna
  • 2 tomaattia (toinen huomattavan suuri) kuutioiksi leikattuna
  • oliiviöljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • pimentonia
  • tuoretta basilikaa
Ensin paistoin leipäpaloja hetkisen oliiviöljyssä ja nostin ne lautaselle odottamaan. Sitten tein saman chorizolle, niitä ei pidä paistaa liikaa, niistä tulee kuin kuivaa korkkia helposti. Seuraavaksi pannulle pääsivät chorizorasvaan ja pieneen lisätilkkaan öljyä sipulit ja valkosipulit. Niiden päälle kippasin parin minuutin päästä tomaattikuutiot ja paprikaviipaleet. Paistelin niitä viitisen minuuttia ja lisäsin vettä pannulle sen verran, että sinne muodostui pieni kastike, jonka annoin kiehua parisen minuuttia. 


Maustoin seosta suolalla, pippurilla ja pimentonilla. Sitten kumosin mukaan leipäkuutiot ja chorizoviipaleet ja sekoittelin. Rikon pannulle kaksi kananmunaa ja laitoin kannen päälle. Minuutin kuluttua sammutin liekin pannun alta ja annoin kananmunien kypsyä melkein kokonaan kannen alla jälkilämmössä. Keltuainen jäi sopivasti juoksevaksi. Annoksiin vielä päälle hieman pippuria ja tuoretta basilikaa. 



Tämä muistutti aika paljon shaksukaa, oli oikein kiva yhden pannun ruoka tänä iloisena päivänä. Ja olisi ollut ilman chorizoakin, kuten Albert teki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti