sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Valkosipulipasta

Nyt on La Vuelta päättynyt ja ilokseni sen tosiaan voitti Sepp Küss. Nyt voin kotimatkalla mennä Jumboon ostoksille Alankomaissa. Oli niin kiva katsoa äsken päätösjuhlallisuuksia ja iloita hienosta kilpailusta, joka La Vuelta niin usein on, se kauden jännittävin loppujen lopuksi. 

lainakuva netistä, palautan ihan justiinsa

Pari päivää sitten söimme aivan mahtavan valkosipulipastan, jonka nyt postaan espanjalaisen ruokahaasteen päätösruokana. Otin ohjeen Spain on a Fork-blogista, kuten niin monet muutkin tämän ja viime vuodenkin Espanja-haasteen ruokalajeista. Kiitos Albertille taas mahtavasta blogista ja Youtube-kanavasta!

Valkosipulipasta kahdelle

  • 200 g spaghettia
  • vettä keittämiseen
  • reippaasti suolaa keitinveteen
  • 5 suurta valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • pimentonia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • tuoretta persiljaa ja basilikaa
  • pieniä mozzarellapalloja (ei ollut enää manchegoa)
Keitin pastan kunnolla suolatussa vedessä. Kun pastan keittoaika oli noin puolessa, laitoin paistinpannulle oliiviöljyä ja kun öljy oli kuumaa, lisäsin siihen ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla leikatut valkosipulit. Paistelin niitä noin pari minuuttia, varoin polttamasta. Lisäsin mukaan suolaa, pippuria, pimentonia ja viiniä. Sekoittelin ja keitin kokoon noin puoleen. Kun pasta oli kypsää, kumosin sen pannulle ja sekoittelin. Lisäsin mukaan vielä hieman pippuria, tuoreita yrttejä ja pieniä mozzarellapalloja. Olipa hyvä pasta-ateria, valkosipuli maistui hyvin, muttei liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti