lauantai 2. syyskuuta 2023

Papuja rapeapohjaisen kananmunan kanssa

Olen päässyt siihen tilaan reissussa, etten oikein muista mikä päivä milloinkin on. Tänään oli ihan sunnuntaiolo, mutta onkin vasta lauantai. Kävimme aamiaisen jälkeen pyörillä lähikylässä kaupassa, sinne oli matkaa noin kolme kilometriä ja bonuksena oli kylässä tietysti kirkko ja vielä tienvarsikirjastokin. Se oli aivan oikean kirjaston kulmalla, vanha puhelinkoppi täynnä kirjoja. Ruokakauppa oli pikkukylän lähikauppa, mutta siellä oli sellaiset valikoimat ja lihatiski, että kateus iski. Kaikki ostokset mahtuivat hyvin pyöräni sivulaukkuun ja päästelimme takaisin leirille. Antti lähti sitten persoonakohtaiselle pyörälenkille ja minä imuroin auton, vaikkei missään taidettu juuri tänään ketään monarkkia kruunata. 

Päivällisenä meillä oli Spain on A Fork-blogin papusivukeohje. En löytänyt aivan sellaisia papuja, kuin ohjeessa oli käytetty, vaikka juuri kehuinkin kaupan valikoimia, mutta valkoisia papuja nämäkin olivat. Ostin onneksi pienimmän purkin, sillä sää on lämmennyt taas melkoisesti eikä ruokahalu siitä ainakaan kasva. Hieman soveltelin, mutta tästä tuli oikein mainio sivuke. Oli tarkoitus tehdä tämä aivan lihattomana ruokana, mutta kaupassa oli todella hyvännäköisiä pieniä raakamakkaroita tarjouksessa ja jätimme vastustamatta kiusausta. 

Papuja ja rapeanpohjainen kananmuna + vähän makkaraa 

 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 1 pieni sipuli
 • 1 tl valkosipulimurskaa
 • 1/4 punaista paprikaa
 • 1 pieni tölkki valkoisia pienehköjä papuja
 • 3 eriväristä tomaattia
 • 0,5 dl kuivaa roseviiniä (oma lisäykseni, koska seos vaati hieman nestettä)
 • suolaa ja pippuria
 • pimentonia
 • tuoretta basilikaa
 • 2 kananmunaa
 • 6 pientä mausteista raakamakkaraa

Antti huuhteli pavut ja toi ne minulle ulkokeittiööni. Silppusin sipulit ja leikkasin paprikapalan ja tomaatit kuutioihin. Kuumensin pannua ja sillä lorauksen oliiviöljyä. Paistoin ensin sipulia, valkosipulimurskaa ja paprikapaloja muutaman minuutin ja sitten lisäsin siihen huuhdellut ja valutetut pavut ja muutaman minuutin päästä vielä tomaattikuutiot. Sekoittelin, maustoin suolalla, pippurilla ja pimentonilla. Lorautin lasistani hieman viiniä ja annoin sivukkeen hautua muutaman minuutin. Antti paistoi sillä välin raakamakkarat. 

Lusikoin papusivukkeen pannulta odottamaan lautaselle ja kuumensin pannua lisää. Lisäsin pannulle ison lorauksen oliiviöljyä ja kun öljy alkoi sihistä, rikoin sille kaksi kananmunaa. Paistoin kananmunat rapeapohjaisiksi, mutta niin, että keltuainen oli vielä hieman valuva. 

Annoksiin nostimme raakamakkarat keskelle lautasta, niiden ympärille papuhöystöä ja päälle paistetun kananmunan. Pinnalle vielä vähän pippuria, pimentonia ja basilikaa. Katkaisimme patongista palasen ja söimme. Aavistuksen pienempi annos olisi riittänyt, vaikka yksi tomaatti vähemmän. 

La Vueltan kahdeksas etappi oli mäkiä ylös ja alas kulkeva. Katsoimme vain aivan muutaman viimeisen kilometrin mobiilidataa säästääksemme. Iloksemme Primoz Roglic voitti etapin ja vielä iloisemmaksi tulin siitä, että punaisessa johtajan paidassa ajaa huomenna suosikkini Sepp Küss. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti