perjantai 10. toukokuuta 2024

Nyt oli hyvät pizzat, mutta huono netti

Siellä se Mount Ventoux on, ota vaikka silmä käteen ja katso!

Tänään tulimme Avignonista Tarasconiin. Niiden välimatka on tuskin 20 kilometriä, mutta otimme vauhtia hieman koillisen kautta, kun kävimme katsomassa roomalaisen kauden raunioita Vaison la Romainessa. Suuri teatteri taitaa olla kyllä kokonaan uudempaa betonia.


Tarasconissa meillä oli jo ennalta varattu leiripaikka kivalla leirialueella, se olikin hyvä juttu, sillä paikka oli complet jo ennen kuutta. Täällä on paljon pyörämatkailijoita telttoineen, heitä varmaankin vielä mahtuu suurelle nurmikentälle, mutta autoja tai vaunuja ei enää. (nyt alkoi jo tekstien muotoilukin tökkiä, ei pelkästään nettiyhteys, #ranskanpatti se vaan kasvaa)

Toisinaan alkaa tehdä mieli pizzaa, eikä siitä yleensä pääse eroon kuin syömällä. Retkiolosuhteissa emme ole alkaneet pizzaa aivan alusta valmistaa, vaan olemme ostaneet sitä jostain läheltä. Antti käveli keskustaan ostamaan meille pizzat ja jestas, että ne olivat isot ja siihen nähden edulliset. Jaksoimme syödä juuri ja juuri puolet, huomisesta välipalasta ei tarvitse huolehtia. 40 cm halkaisijaltaan on melko suuri pizza, eikä niitä listassa mitenkään mainittu perhepizzaksi tms.

Giro d'Italiassa oli henkilökohtainen aika-ajo, jota pystyimme katsomaan hetkisen. Siinä vaiheessa Philippo Ganna johti turvallisen tuntuisesti, Tadej Pogacar oli vielä matkalla. Kun netti jymähti, antoi se ilmeisesti lisävoimia Tadej'lle, sillä hän kiri Giron surkean tulospalvelun perusteella ykköseksi 17 sekunnin turvin ja tietysti niin ollen johtaa edelleen  kokonaiskilpailua. On se ihme epeli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti