lauantai 15. toukokuuta 2021

Pastaa herneiden ja burratan kanssa

Muutama päivä sitten tein ruokaa mukavan foodworthfeed-blogin ohjeen mukaan, se oli oikein hyvä kanapullat marsalakastikkeella (minun versioni linkissä). Varsinaisesti oli blogiin löytänyt tämän päivän ruokaohjeen kautta, pastaa herneiden ja burratan kanssa. Heidän kuvansa ovat niin kauniita ja idea niin oivallinen, että päätin tehdä sitä heti, kun minulla olisi aikaa. 

Puuhakkaan päivän iltana pasta maistui, mutta ei tehnyt umpitäyttä oloa, vihreä ruoka tuntuu aina automaattisesti terveelliseltä! Jonkun verran soveltelin ohjetta, sillä olen pikkuisen suurpiirteisempi kotikokki kuin Scott ja Taylor. 

Pastaa herneiden ja burratan kanssa kahdelle

  • pastaa kahdelle sopiva määrä (yleensä keitän aina ainakin pikkuisen liikaa)
  • 3 dl paskasteherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kevätsipuli
  • 3 rkl kermaa
  • 3 rkl herneiden kiehautusvettä
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl voita
  • tuoretta basilikaa
  • 1 pallo burrataa
  • oliiviöljyä
Laita pastavesi kiehumaan. Laita toiseen kattilaan myös vettä kiehumaan, kun se kiehuu, nakkaa sinne kuorittu valkosipulin kynsi. Ota kynsi parin minuutin kuluttua pois vedestä ja laita sen tilalle pakasteherneet. Silppua kevätsipuli. 

Kun pastavesi kiehuu, suolaa se kunnolla ja laita pasta kypsymään. 

Laita valkosipulin kynsi ja silputtu kevätsipuli blenderin kannuun ja kun herneet ovat kuumentuneet kattilassa, kaada ne siivilään ja ota talteen tilkka kiehautusvettä. Ota sivuun noin 4 rkl herneitä viimeistelyyn. Kaada blenderin kannuun myös loraus kermaa ja toinen loraus herneiden keittovettä, pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria. Laita blenderi päälle ja anna sen tehdä aineksista sosetta. Ei sen tarvitse aivan vauvanruoan sileää olla, mutta melko lailla. Kaavi vihreä kastike pannulle. Kuumenna kastike varovasti.

Kun pasta on kypsää, kaada se siivilään ja sen kautta pannulle kuumaan kastikkeeseen. Pyöräyttele pastaa niin, että saa vihreän hunnun, lisää mukaan hieman voima ja maista, tarvitseeko ruoka lisää suolaa ja pippuria. Muista lisätä mukaan ne odottamaan jätetyt herneet. Annostele pasta lautasille ja nosta päälle halkaistun burratapallon puolikas. Hieman vielä oliiviöljyä, pippuria ja tuoretta basilikaa ja ruoka on valmis. Ihan todella hyvä pasta-annos!


Giro d'Italian kahdeksas etappi ajettiin eteläisessä Italiassa ja sää näytti kauniilta niiltä osin kuin pihahommilta ehdimme katsoa. Hienosti voittoon ajoi Victor Lafay, ai miten kivaa on nähdä näitä uusia voittajia melkein joka päivä. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa unkarilainen Attila Valter. Eilinen voittaja Ewan Caleb on keskeyttänyt kilpailun, mutten osunut kuulemaan syytä siihen. Peter Selinin  ääni kesti vielä tämänkin päivän, vaikka voin kuvitella, että kovilla hän on ja kurkku varmasti kipeä. Onneksi Kimmo Kananen auttaa selostamisessa mainiosti. Huomenna on vuorossa vuorietappi.

perjantai 14. toukokuuta 2021

Pestomarinoidut kampasimpukat ja tiikeriravut

Eilinen ossobuco piti nälkää niin, että tänään ei voinut ajatellakaan lihan syömistä. Niinpä kauppareissulta hommasimme kampasimpukoita ja tiikerirapuja ja grillasin ne nopeasti pienikokoiseksi päivälliseksi. Antti söi alkupalaksi kaksi osteria. Ostimme niitä kolme, yksi avautui ihan suosiolla, toinen pisti vastaan ja kolmas protestoi haisemalla pahalta, joten hän söi vain kaksi, minä katsoin. 

Pestomarinoidut kampasimpukat ja tiikeriravut

  • 9 kampasimpukkaa (sen verran pakastepakkauksessa oli)
  • 2 rkl vihreää pestoa
  • 8 tiikerirapua
  • 2 rkl punaista pestoa
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta persiljaa
  • oliiviöljyä
Kuivasin kampasimpikat ja tiikeriravut. Sekoitin kampasimpukoihin vihreää pestoa ja rapuihin punaista pestoa ja annoin niiden marinoitua puolisen tuntia. Kun Antti oli syönyt osterinsa ja minä katsonut syömistä, kuumensin ulkona grillin sivupolttimolla grilliparilan. Lurittelin parilalle hieman oliiviöljyä ja kun se oli kuuma, nostelin toiseen päähän kampasimpukat ja toiseen päähän tiikeriravut kypsymään. Se kävi nopeasti, melkein samantien sai kääntää kummatkin toiselle kyljelleen. Tarjoiluun silppusin päälle tuoretta persiljaa.

Lisänä

  • 40 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ruohosipulia
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • patonkia viipaleina
Laitoin Bamixin pieneen leikkuriin kuoritun valkosipulinkynnen, voin kuutioina, sitruunamehun ja oliiviöljyn ja suurruuttelin tasaiseksi. Paahdoin patonkiviipaleet paahtimessa ja laitoin kuumaa leipää ja kunnolla valkosipulista voita simpukoiden ja rapujen kaveriksi. Uskomatonta, miten täysi vatsa tuli neljästä kampasimpukasta ja samasta määrästä tiikerirapuja. 
'

Giro d'Italian seitsemäs etappi oli taas kirimiesten unelmapätkä. Peter Selinin ääni kyllä veteli viimeisiä. Pelkään, että huomenna hänen äänensä on pois kokonaan, toivon pikaista paranemista. Onneksi Kimmo Kananen, kommentaattorivieras oli hyvä puhumaan ja saattoi auttaa hyvin Peteriä pitkän etapin aikana. Massakirin nopein oli jo toisen kerran tässä kisassa Caleb Ewan ja Attila Valter piti kokonaiskilpailun ykköspaikan itsellään. 

torstai 13. toukokuuta 2021

Ossobuco haudutuspadassa

Ostin eilen ison naudan potkakiekon ja arvelin sen riittävän  oikein hyvin kahdelle syöjälle ja niin se riittikin. Mutta en muistanut, että yleensä ossobucon kaverina lautasella on ollut risottoa, jota söimme eilen kampasimpukoiden kanssa. Ei tietenkään tehnyt mieli syödä risottoa kahtena päivänä peräkkäin, ei myöskään tehnyt mieli olla kuuman kaasulieden äärellä helteessä puolta tuntia sekoittamassa risottoa, joten lisäkkeeksi valikoitui nopeat perunaviipaleet airfryerissä.

Ossobuco ja muuta lautasentäytettä

  • suuri naudan potkakiekko (paksuus noin 5 cm, painoa luineen ytimineen 700 g, valmista syötävää huomattavasti vähemmän)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pussi pakastettua soffrittoa (noin 2 dl)
  • 2,5 dl lihalientä
  • 1 dl kuivaa roseviiniä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia
Sulatin lihaliemen ja soffritton ja laitoin ne pienempään haudutuspataan, lisäsin sinne viinin ja tomaattimurskan. Kuumensin pannulla oliiviöljyä ja laitoin potkakiekon paistumaan muutamaksi minuutiksi molemmilta puolilta. Ripotin pinnalle suolaa ja pippuria. Nostin potkakiekon pataan ja lisäsin sinne vielä oksat timjamia ja rosmariinia. Laitoin padan high-asetukselle ja sillä pata pöhisi koko päivän, noin kello 10-17. Viideltä liha irtosi luusta helposti ja ydin luiskahti padan pohjalle, me emme kumpikaan tohdi syödä ydintä, olemme sen verran nössöjä. 

Perunat airfryerissä

  • 6 pienehköä perunaa
  • oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
Leikkasin perunat noin puolen sentin viipaleisiin ja ladoin ne pieneen pyöreään, juuri airfryerini koriin mahtuvaan alumiinivuokaan. Sekoitin paloihin suolaa, pippuria, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Kun ossobuco alkoi olla valmista, laitoin perunat kypsymään 200 asteessa noin 15 minuutiksi, kääntelin paloja noin puolivälissä. 

Gremolata

  • sitruunankuorta raastettuna
  • tuoretta persiljaa silputtuna
  • 1 rkl sitruunamehua
Silppusin persiljan ja sekoitin siihen sitruunankuoriraasteen ja laitoin vielä pikkuisen sitruunamehua. 

Annokseen nostin potkakiekosta helposti irtoavan noin puolikkaan osuuden lihaa ja kauhoin tomaattista kastiketta päälle, pinnalle hieman gremolataa. Vierelle hieman pinnalta rapeita perunaviipaleita ja kiehautettuja pakasteherneitä. Lisään postauksen CampaSimpukan ylälaidan Crock Pot-välilehdelle



Giro d'Italian kuudes etappi oli vuoroin auringon paisteessa, vuoroin vesisateessa ajettu nousuun päättyvä osuus. Emme ehtineet paljon sitä katsoa, mutta voittajaksi tuli nuori sveitsiläinen Gino Mäder ja rosapaitakin vaihtoi omistajaa, nyt kokonaiskisaa johtaa unkarilainen Attila Valter. 

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Kamparisimpukoita pinaattirisotolla

Tänään tuumin noin kahtakymmentä eri ruokaa, mitä voisin tehdä. Oli kesän toinen päivä, takapihan terassilla hellelukemat ja italialainen aperitiivi meinaisi laiskistaa minut niin, että ruoka oli jäädä tekemättä tyystin. Sain sitten kuitenkin itseni liikkeelle ja jääkaapista poistuivat pinaattipussin loppu ja tänään ostamani kampasimpukat. En nyt ole ihan satavarma, olisiko  meillä ollut avattu risottoriisipakkaus, annoin periksi ja avasin ensimmäisen vastaan tulevan. 


Pinaattirisotto kampasimpukoilla


Risotto kahdelle

  • puolikas pussillinen babypinaatinlehtiä
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 1 kevätsipuli varsineen silputtuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa roseviiniä
  • 5 dl kasvislientä
  • 2 rkl voita
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • suolaa ja pippuria
Risottoa tehdessä kannattaa varata kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin aloittaa, sillä risottokattilan ääreltä ei poistuta kuin pöytään. Jos pitää tehdä jotain lisäkettä risotolle, laita sitäkin varten kaikki valmiiksi, pannut ja paistinlastat tai mitä nyt voitkaan tarvita. Pöytä kannattaa kattaa tai luottaa hyvään kölviin, joka tekee mitä pyydät.

Kuumenna liemi valmiiksi ja jätä se kuumalle levylle odottamaan. Silppua sipuli. Laita pinaatti sauvasekoittimen kuppiin veden kanssa ja surruuttele pinaatti hienoksi vihreäksi velliksi, vesitilkka auttaa pinaattia muuttamaan muotoaan lehdistä velliksi.

Kuumenna paksupohjainen kattila ja siinä oliiviöljyä. Kuullota sipulisilppua pari minuuttia kattilassa, varo polttamasta. Lisää kattilaan riisi ja kuullota sitäkin hetkinen. Kaada mukaan viini ja sekoittele kaiken aikaa. Kun viini on imeytynyt riisiin, ala lisätä lientä kauhallinen kerrallaan, sekoita koko ajan ja aina kun liemi on imeytynyt riisiin, lisää lientä kunnes riisi alkaa olla melkein kypsää. Koemaista riisinjyvä muutaman minuutin välein. 

Kun riisissä on vielä pikkuisen puruvastusta, lisää mukaan pinaattivelli ja sekoita hyvin. Kun pinaattivellin liemi on imeytynyt riisiin, lisää mukaan voita ja parmesaania, mausta suolalla ja pippurilla ja kun maku on kohdallaan, on lisäkkeidenkin syytä olla valmista. Risotto voi odottaa muutamia minuutteja kannen alla ennen tarjoilua, muttei paljon sen enempää.

Kampasimpukat risoton kaveriksi

  • 6 kampasimpukkaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Kun risotto on kypsynyt noin 15 minuuttia, laita voi ja öljy pannulle kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, nosta kuiviksi taputellut kampasimpukat pannulle paistumaan. Käännä simpukat muutaman minuutin kuluttua, niitä ei pidä paistaa liikaa, noin 2-4 minuuttia puoleltaan, sisuksen pitää jäädä hieman opaaliksi. 

Lusikoi risotto kahdelle lautaselle ja nosta kumpaankin kolme kampasimpukkaa päälle, meillä oli koristeena vielä hieman silputtua ruohosipulia. Risotto oli justiinsa passelia, eikä kampasimpukoissakaan ollut valittamista. Ja mikä hauskinta, lautaset olivat kuumia oltuaan terassin pöydällä katettuina puolisen tuntia suorassa auringonpaisteessa. Annos ei jäähtynyt liian nopeasti. 



Giro d'Italian viides etappi oli aivan flat, kuten sanotaan. Eilisen sateen sijaan oli aurinkoinen päivä, kuten meillä täälläkin. Lupeissa oli massakiri ja sellainen saatiinkin. Caleb Ewan kiri voittoon ja kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Alessandro De Marchi. Peter Sagan tuli neljänneksi tänään, soisimme hänen voittavan etapin tässä kisassa.  


Meillä on pihalla uusi ykkösisäntä, joka seurailee entisen ykkösisännän kasvihuonepuuhia hyvinkin likeltä. Kun se on sopuisalla päällä, se ääntelee kuin pieni koiranpentu, mutta kun sitä hermostuttaa, se huutaa kovaan ääneen ja pöristelee höyheniään kuin elävä lehtipuhallin (se uusi siis). Pidämme siitä kovasti. 

Olen komea, pidän minusta!

tiistai 11. toukokuuta 2021

Pizzaa kesän ensimmäisenä päivänä

Kesän ensimmäisenä päivänä meillä oli pizzanpaistoa ohjelmassa. Se on mukavaa tiimityötä, johon edelleen pystymme, vaikka työelämässä sitä taitoa ei enää tarvitsekaan.

 Pizzataikina

  • 0,5 l vettä
  • 1 pala hiivaa
  • noin 13 dl vehnäjauhoja 
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
Tein taikinan edellisiltana jääkaappiin kohoamaan. Sekoitin kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa ja kone vaivasi taikinaa kymmenisen minuuttia. Peitin kulhon kertakäyttöisellä (oikeasti monikäyttöisellä) suihkumyssyllä ja laitoin kulhon illalla seitsemän aikaan jääkaappiin. Aamulla kahdeksan maissa otin kulhon pois jääkaapista, se sai jäädä pöydälle edelleen peitettynä iltapäivään asti, jolloin pizzojen teko oli ajankohtaista. 

Iltapäivällä kumosin taikinan leivinpöydälle ja jaoin sen kuuteen osaan, jotka pyöritin palloiksi ja peitin ne leivinliinalla vielä kohoamaan. Taikina oli kyllä todella helppoa käsitellä, sain pallot paineltua sormin ensin litteiksi ja pyöritettyä karkeiden jauhojen päällä ohuiksi pohjiksi. 


Täytteet kuka mitenkin tykkää

  • tomaattikastiketta
  • mozzarellaa raasteena ja paloina
  • parmankinkkua
  • tonnikalaa (Lidlin lasipurkki MSC-sertifioitua)
  • kevätsipulia
  • salamia
  • katkarapuja
  • öljyyn säilöttyä latva-artisokkaa
  • oreganoa
  • viipaloituja kirsikkatomaatteja
Tein pizzoja erilaisin täyttein ja Antti paistoi ne epäsuoralla lämmöllä Big Green Eggin pizzakiven päällä. Täytin aina yhden valmiiksi metallisen pizzalapion päälle ja kun pizza alkoi olla valmis, tein seuraavan. Näin pizzat eivät olleet täytteineen liian pitkään lapion päällä ja liuttaminen lapiolta pizzakivelle onnistui hyvin. 



Giro d'Italian neljäs etappi oli kaksiluonteinen, siinä oli selkeä tasainen osuus alussa, loppuosuus oli mäkistä kiipeämistä ja laskeutumista. Italiassa oli sää kuten meillä viime viikonloppuna, 8-10 astetta ja vettä satoi koko päivän. Ei käynyt kateeksi tuota keliä missä ajajat joutuivat työtään tekemään. Iloksemme hatkassa ollut virolaisella Rein Taaramäellä näytti olevan hyvässä tilaisuudessa voittaa etappi, mutta ei hän jaksanut. Voittajaksi ajoi Joe Dombrowski, joka saavutti ensimmäisen voittonsa suuressa ympäriajossa. Kokonaiskilpailun ykköspaikan otti Alessandro De Marchi.

maanantai 10. toukokuuta 2021

Kanapullat marsalakastikkeella

Löysin kivaan blogiin, jonka nimi on foodworthfeed ja sieltä ohjeen kanapulliin marsalakastikkeella. Jos ohjeessa on marsalaa niin sen on pakko olla italialaista, eiköstä vaan? Tein kastikkeen vähän eritavalla, sillä meillä ei ollut kuivaa marsalaa ja pelkäsin kastikkeesta tulevan liian makeaa makealla marsalalla. Kastikkeesta tuli kyllä makeaa, mutta ei liian, juuri sopivasti suolalla taitettua. Yllä olevan linkin takaa löytyy perusteellinen selostus siitä, miten Scott ja Taylor ruokalajin tekivät, minun versioni alla. 

Kanapullat marsalakastikkeella


Kanapullat

  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 1 dl pankojauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sieniä (kuivia liotettuna, valutettuna ja silputtuna)
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rakuunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja paista koepala, lisää suolaa ja pippuria, jos tarpeen. Pyörittele taikina öljyisin käsin palleroiksi, minä sain tästä taikinasta 19 pullaa. Paista pullat pannulla öljyssä niin, että pinta on kauniin värinen. Nosta pullat lautaselle odottamaan.

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl marsalaa
  • 3 dl kasvis- ja kantarellilientä (fondeista)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
Käytä samaa pannua, jolla paistoit pullat, lisää pannulle iso nokare voita. Kun voi on sulanut, lisää mukaan vehnäjauhot. Sekoittele ja paista seosta pari minuuttia. Kaada mukaan marsala ja sekoita vispilällä. Kaada pannulle kasvis-sieniliemi ja sekoita taas sen aikaa, että kastikepohja sakenee. Lisää vielä kerma ja nosta taas kiehumaan, mausta suolalla ja pippurilla. (minä jätin kastikkeesta valkosipulin ja sienet pois, osin laiskuuttani, osittain siksi, että kuivatut sienet olivat jo hävissä) Nostele kanapullat kastikkeeseen kypsymään loppuun noin 10  minuutiksi. Maistele kastiketta, suolalla kastikkeen makeus on hyvin taitettavissa, muttei kannata kokonaan häivyttää. Keitä lisäkkeeksi pastaa, etenkin spagetti sopii tähän hyvin. Tuoreita yrttejä olisi voinut muistaa vielä ripotella pinnalle, mutta parmesaanin sentään muistin. 


Giro d'Italian kolmas etappi oli edelleen tasamaaluonteinen, mutta kyllä siinä jokunen nousun tapainenkin oli. Massakiriä uumoiltiin, mutta yksi ajaja pääsi karkuun ja piti kuin pitikin muut selkänsä takana. Voi sitä riemun ilmettä, kun Taco van der Hoorn huomasi, että hän tosiaan voittaa. Filippo Ganna jatkaa kokonaiskilpailun johdossa. Tänä vuonna on muuten Eurosportilla jokaiselta etapilta pitkä lähetys, joten aika ei käy pitkäksi!

sunnuntai 9. toukokuuta 2021

Salaatissa Italian värit

Päivällisemme oli Italian lipun väreihin sommiteltu mansikka-mozzarellasalaatti, jossa salaatin virkaa toimitti babypinaatti. Ensimmäiset kotimaiset mansikat voivat tähän erityisen hyvää makua. Mozzarella oli Lidlin Italia-teemaviikon tuotetta, kaksi hauskaa solmuketta/pakkaus, kummallekin oma. 

Mansikka-mozzarellasalaatti

  • 2 mozzarella solmuketta (ei pallon muodossa tässä pakkauksessa)
  • kotimaisia mansikoita
  • vadelmia
  • babypinaattilehtiä
  • oliiviöljyä
  • balsamicoa 
  • pippuria
  • paahdettua patonkia viipaleina 
  • parmesaania paahdettujen leipäviipaleiden päälle
Tässä ei paljon ohjeita tarvita, ainekset vain sievästi vadille ja päälle pikkuisen parhainta balsamicoa ja pippuria. Paahdoin leipäviipaleita oliiviöljyssä pannulla hetkisen ja raastoin kuumien leipien päälle vähän parmesaania. 

Tänään Giro d'Italian toisen etapin aluksi muistettiin 10 vuotta sitten kuollutta Wouter Weylandtia, hän menehtyi vuonna 2011 Giron alussa kaatumisen seurauksena saamiinsa vammoihin. Toinen etappi tänään oli pääosin tasamaalla ajettu ja siinä oli massakiri, jonka voittajaksi ehti Tim Merlier, mutta rosapaidassa jatkaa edelleen Filippo Ganna. 

lauantai 8. toukokuuta 2021

Kymmenen vuotta CampaSimpukkaa!

Siinä on jo kymmenen vuotta, kun kirjoitin CampaSimpukan ensimmäisen postauksen, tarkalleen ottaen se tapahtui 7.5.2011. Silloin alkoi Giro d'Italia ja niin alkoi tänäänkin. Tämä on jo yhdestoista kerta, kun sukellan vuotuisen ruokahaastekolmikon sekaan. Viime vuonna olin jo peruuttanut koko homman, koska ammattipyöräilyn vuosi näytti kuihtuvan kasaan ennen kuin oikein alkoikaan. Koronatilanteen helpotuttua loppuvuodesta (tai mitä hengenvetämistä sen nyt viruksella olikaan) kolme suurta ympäriajoa ajettiin kuin ajettiinkin ja minähän puskin läpi ruokahaasteiden, loppupuolellaan kahta haastetta yhtä aikaa. 

Nyt on vuorossa siinä mielessä normaali vuosi, että ympäriajot ovat takaisin omilla paikoillaan (tosin Tour de France on hieman tavallista aikaisemmin olympialaisten vuoksi, jotka tosin nekään eivät ole ihan kirkossa kuulutetut). Ihan helppo homma siis, tämä yhdestoista kerta, kun CampaKeittiössä kokataan keväällä italaista, kesällä ranskalaista ja syyskesällä espanjalaista. En voi mitenkään väittää, ettei minulla olisi aikaa nyt, #kunontuotaaikaa,  työelämä jäänyt taakse, eikä ulkomaillekaan oikein pääse. 

Blogin alkuvuosina meillä oli arvonta näin blogisynttärin tienoilla, mutta nyt en ole muistanut ajatella sitä ollenkaan. Kunhan keksin jotain kivaa, laitan arvonnan pystyyn. Tai ehkä teen pienen kilpailun tai jotain. Tai en. 

Palasimme tänään kotiin pieneltä kirkkokierrokselta, olimme viikon verran liikkeellä CampaAdrialla ja kävimme katsomassa ulkoapäin suuren määrän kirkkoja, noin 40. Ihan kaikki eivät mahtuneet tähän kollaasiin. Olisi kiva, jos kesän myötä kirkkoihin pääsisi myös sisälle katsomaan. 

Kotiinpaluutouhujen vuoksi en vielä tehnyt varsinaista ruokaa, vaan sommittelin meille pienen antipastilautasen, jolla oli erilaisia italialaisia suupaloja. Ja ensimmäiset kotimaiset mansikat, voi että ne maistuivat hyvältä. 

Giro d'Italia alkoi tänään Torinossa ajetulla henkilökohtaisella aika-ajolla. Niiden aikana on helppo seurata keitä oikein on mukana kisassa ja samalla tulee uudet partamuodit, asuvalinnat sun muut tärkeät asiat selville. Minulla ei ole vielä suosikkia kisaan, mutta eiköhän sekin löydy etappien edetessä. Tänään nopein oli Filippo Ganna, kuten muistaakseni viime vuonnakin Giron ensietapilla. Niinpä hänen värinsä on huomenna rosa.