maanantai 10. toukokuuta 2021

Kanapullat marsalakastikkeella

Löysin kivaan blogiin, jonka nimi on foodworthfeed ja sieltä ohjeen kanapulliin marsalakastikkeella. Jos ohjeessa on marsalaa niin sen on pakko olla italialaista, eiköstä vaan? Tein kastikkeen vähän eritavalla, sillä meillä ei ollut kuivaa marsalaa ja pelkäsin kastikkeesta tulevan liian makeaa makealla marsalalla. Kastikkeesta tuli kyllä makeaa, mutta ei liian, juuri sopivasti suolalla taitettua. Yllä olevan linkin takaa löytyy perusteellinen selostus siitä, miten Scott ja Taylor ruokalajin tekivät, minun versioni alla. 

Kanapullat marsalakastikkeella


Kanapullat

  • 400 g kanan jauhelihaa
  • 1 dl pankojauhoja
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sieniä (kuivia liotettuna, valutettuna ja silputtuna)
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta rakuunaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja paista koepala, lisää suolaa ja pippuria, jos tarpeen. Pyörittele taikina öljyisin käsin palleroiksi, minä sain tästä taikinasta 19 pullaa. Paista pullat pannulla öljyssä niin, että pinta on kauniin värinen. Nosta pullat lautaselle odottamaan.

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl marsalaa
  • 3 dl kasvis- ja kantarellilientä (fondeista)
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
Käytä samaa pannua, jolla paistoit pullat, lisää pannulle iso nokare voita. Kun voi on sulanut, lisää mukaan vehnäjauhot. Sekoittele ja paista seosta pari minuuttia. Kaada mukaan marsala ja sekoita vispilällä. Kaada pannulle kasvis-sieniliemi ja sekoita taas sen aikaa, että kastikepohja sakenee. Lisää vielä kerma ja nosta taas kiehumaan, mausta suolalla ja pippurilla. (minä jätin kastikkeesta valkosipulin ja sienet pois, osin laiskuuttani, osittain siksi, että kuivatut sienet olivat jo hävissä) Nostele kanapullat kastikkeeseen kypsymään loppuun noin 10  minuutiksi. Maistele kastiketta, suolalla kastikkeen makeus on hyvin taitettavissa, muttei kannata kokonaan häivyttää. Keitä lisäkkeeksi pastaa, etenkin spagetti sopii tähän hyvin. Tuoreita yrttejä olisi voinut muistaa vielä ripotella pinnalle, mutta parmesaanin sentään muistin. 


Giro d'Italian kolmas etappi oli edelleen tasamaaluonteinen, mutta kyllä siinä jokunen nousun tapainenkin oli. Massakiriä uumoiltiin, mutta yksi ajaja pääsi karkuun ja piti kuin pitikin muut selkänsä takana. Voi sitä riemun ilmettä, kun Taco van der Hoorn huomasi, että hän tosiaan voittaa. Filippo Ganna jatkaa kokonaiskilpailun johdossa. Tänä vuonna on muuten Eurosportilla jokaiselta etapilta pitkä lähetys, joten aika ei käy pitkäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti