lauantai 15. toukokuuta 2021

Pastaa herneiden ja burratan kanssa

Muutama päivä sitten tein ruokaa mukavan foodworthfeed-blogin ohjeen mukaan, se oli oikein hyvä kanapullat marsalakastikkeella (minun versioni linkissä). Varsinaisesti oli blogiin löytänyt tämän päivän ruokaohjeen kautta, pastaa herneiden ja burratan kanssa. Heidän kuvansa ovat niin kauniita ja idea niin oivallinen, että päätin tehdä sitä heti, kun minulla olisi aikaa. 

Puuhakkaan päivän iltana pasta maistui, mutta ei tehnyt umpitäyttä oloa, vihreä ruoka tuntuu aina automaattisesti terveelliseltä! Jonkun verran soveltelin ohjetta, sillä olen pikkuisen suurpiirteisempi kotikokki kuin Scott ja Taylor. 

Pastaa herneiden ja burratan kanssa kahdelle

 • pastaa kahdelle sopiva määrä (yleensä keitän aina ainakin pikkuisen liikaa)
 • 3 dl paskasteherneitä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 kevätsipuli
 • 3 rkl kermaa
 • 3 rkl herneiden kiehautusvettä
 • suolaa ja pippuria
 • 3 rkl voita
 • tuoretta basilikaa
 • 1 pallo burrataa
 • oliiviöljyä
Laita pastavesi kiehumaan. Laita toiseen kattilaan myös vettä kiehumaan, kun se kiehuu, nakkaa sinne kuorittu valkosipulin kynsi. Ota kynsi parin minuutin kuluttua pois vedestä ja laita sen tilalle pakasteherneet. Silppua kevätsipuli. 

Kun pastavesi kiehuu, suolaa se kunnolla ja laita pasta kypsymään. 

Laita valkosipulin kynsi ja silputtu kevätsipuli blenderin kannuun ja kun herneet ovat kuumentuneet kattilassa, kaada ne siivilään ja ota talteen tilkka kiehautusvettä. Ota sivuun noin 4 rkl herneitä viimeistelyyn. Kaada blenderin kannuun myös loraus kermaa ja toinen loraus herneiden keittovettä, pyöräytä myllystä suolaa ja pippuria. Laita blenderi päälle ja anna sen tehdä aineksista sosetta. Ei sen tarvitse aivan vauvanruoan sileää olla, mutta melko lailla. Kaavi vihreä kastike pannulle. Kuumenna kastike varovasti.

Kun pasta on kypsää, kaada se siivilään ja sen kautta pannulle kuumaan kastikkeeseen. Pyöräyttele pastaa niin, että saa vihreän hunnun, lisää mukaan hieman voima ja maista, tarvitseeko ruoka lisää suolaa ja pippuria. Muista lisätä mukaan ne odottamaan jätetyt herneet. Annostele pasta lautasille ja nosta päälle halkaistun burratapallon puolikas. Hieman vielä oliiviöljyä, pippuria ja tuoretta basilikaa ja ruoka on valmis. Ihan todella hyvä pasta-annos!


Giro d'Italian kahdeksas etappi ajettiin eteläisessä Italiassa ja sää näytti kauniilta niiltä osin kuin pihahommilta ehdimme katsoa. Hienosti voittoon ajoi Victor Lafay, ai miten kivaa on nähdä näitä uusia voittajia melkein joka päivä. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa unkarilainen Attila Valter. Eilinen voittaja Ewan Caleb on keskeyttänyt kilpailun, mutten osunut kuulemaan syytä siihen. Peter Selinin  ääni kesti vielä tämänkin päivän, vaikka voin kuvitella, että kovilla hän on ja kurkku varmasti kipeä. Onneksi Kimmo Kananen auttaa selostamisessa mainiosti. Huomenna on vuorossa vuorietappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti