keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Pestomarinoidut kanafileet

CampaAdria reissu lounaisessa Suomessa jatkuu, olemme katselleet kirkkoja innokkaasti. Eilen saimme tehdä vuoden ensimmäiset t-paitakierrokset kirkkojen ympäri, tänään taas piti pukea kaikki omat ja varastetut vaatteet päälle ja loput tuulen puolelle kainaloon. Nyt illalla Paraisilla aurinko taas paistaa, mutta tuulee reippaasti. Päivällinen on syöty, pestomarinoitu kana-mozzarellasalaatti, sillä kuittaan italialaisen ruokahaasteen tälle päivälle. Autenttisuuden perään ei paljonkaan nyt kysellä. Tärkeintä oli käyttää kaksi pestopurkkia loppuun ja saada murua rinnan alle.

Pestomarinoidut broilerin sisäfileet salaatissa

  • 400 g broilerin sisäfileitä (yhä epävarma onko se oikea nimike)
  • 4-5 rkl punaista pestoa (Lidlin tuote, kylmähyllystä, muovipurkki)
  • 4-5 rkl vihreää pestoa (Lidlin tuote, kylmähyllystä, muovipurkki)
  • 1 pussi pieniä mozzarellapalloja
  • salaatinlehtiä
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • puolikas keltainen suippopaprika
  • puolikas punainen suippopaprika
  • puolikas suurenpuoleista avomaankurkkua
  • paljon tuoreita yrttejä mobileyrtistöstä (basilikaa, rakuunaa, timjamia)
  • sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria 
  • oliiviöljyä
Aloitin laittamalla broilerin sisäfileet (10 pientä palaa) marinoitumaan. Ei ollut kovan tuulen vuoksi järkevää grillata tai paistaa lihoja ulkona, enkä halua tehdä sitä sisällä CampaAdriassa, koska meillä ei ole liesituuletinta. Solliden Campingilla Paraisilla on siisti keittiö ja siellä mahdollisuus lieden käyttöön, joten kävin siellä paistelemassa. Laitoin siis 5 broileripalaa yhteen pussiin ja sinne punaisen pestopurkin loput, sekä ripauksen suolaa, pippuria, aika paljon yrttisilppua ja vähän sitruunamehua. Suljin pussin tiiviisti, se oli sellainen Ikean suljettava pussi. Kääntelin ja puristelin, niin että kaikki lihapalat saivat marinadia pintaansa. Toiseen pussiin tein saman setin, mutta vihreällä pestolla. 

Salaatin valmistelin leikkaamalla kurkun, tomaatit, paprikat ja kevätsipulit viipaleiksi ja suikaleiksi. Asettelin ne salaatinlehtien kanssa kulhoon ja sekoittelin. Valutin mozzarellapussista liemen pois ja kippasin pallot salaattikulhoon. 

Otin leirialueen keittiöön mukaani paistinpannun, paistinlastan, oliiviöljypullon, foliovuoan ja pätkän foliorullasta. Keittiöstä löysin asiallisen pannun, jota lainasin ja paistoin yhtä aikaa sekä punaisessa, että vihreässä pestossa olleet kanapalat oliiviöljyssä erillisissä paistoastioissa. Paiston jälkeen pakkasin kypsät kanapalat foliovuokaan, jonka peitin foliopalalla. Sitten tiskasin niin oman kuin lainapannunkin, siistin lieden ja kipitin takaisin CampaAdriaan. Antti sanoi, että tuoksut tulivat tuulen mukana ylämäkeen autolle, joten hän oli varma, että ruoka olisi hyvää.

Jaoimme salaatin kahdelle lautaselle ja nostelimme päälle punaisella ja vihreällä pestolla marinoituja kanapaloja. Lisänä oli patonkia ja Eurosportilta Giro d'Italiaa. Nyt on onnistunut castaaminen hyvin puhelimeni kautta auton telkkariin.


Pyöräilyssä ajettiin samoissa maisemissa missä minäkin ajoin santateitä vuonna 2013, Antti useammankin kerran L'Eroicassa. Tänään voittajaksi selviytyi Mauro Schmid ja kokonaiskilpailua johtaa edelleen Egan Bernal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti