lauantai 8. toukokuuta 2021

Kymmenen vuotta CampaSimpukkaa!

Siinä on jo kymmenen vuotta, kun kirjoitin CampaSimpukan ensimmäisen postauksen, tarkalleen ottaen se tapahtui 7.5.2011. Silloin alkoi Giro d'Italia ja niin alkoi tänäänkin. Tämä on jo yhdestoista kerta, kun sukellan vuotuisen ruokahaastekolmikon sekaan. Viime vuonna olin jo peruuttanut koko homman, koska ammattipyöräilyn vuosi näytti kuihtuvan kasaan ennen kuin oikein alkoikaan. Koronatilanteen helpotuttua loppuvuodesta (tai mitä hengenvetämistä sen nyt viruksella olikaan) kolme suurta ympäriajoa ajettiin kuin ajettiinkin ja minähän puskin läpi ruokahaasteiden, loppupuolellaan kahta haastetta yhtä aikaa. 

Nyt on vuorossa siinä mielessä normaali vuosi, että ympäriajot ovat takaisin omilla paikoillaan (tosin Tour de France on hieman tavallista aikaisemmin olympialaisten vuoksi, jotka tosin nekään eivät ole ihan kirkossa kuulutetut). Ihan helppo homma siis, tämä yhdestoista kerta, kun CampaKeittiössä kokataan keväällä italaista, kesällä ranskalaista ja syyskesällä espanjalaista. En voi mitenkään väittää, ettei minulla olisi aikaa nyt, #kunontuotaaikaa,  työelämä jäänyt taakse, eikä ulkomaillekaan oikein pääse. 

Blogin alkuvuosina meillä oli arvonta näin blogisynttärin tienoilla, mutta nyt en ole muistanut ajatella sitä ollenkaan. Kunhan keksin jotain kivaa, laitan arvonnan pystyyn. Tai ehkä teen pienen kilpailun tai jotain. Tai en. 

Palasimme tänään kotiin pieneltä kirkkokierrokselta, olimme viikon verran liikkeellä CampaAdrialla ja kävimme katsomassa ulkoapäin suuren määrän kirkkoja, noin 40. Ihan kaikki eivät mahtuneet tähän kollaasiin. Olisi kiva, jos kesän myötä kirkkoihin pääsisi myös sisälle katsomaan. 

Kotiinpaluutouhujen vuoksi en vielä tehnyt varsinaista ruokaa, vaan sommittelin meille pienen antipastilautasen, jolla oli erilaisia italialaisia suupaloja. Ja ensimmäiset kotimaiset mansikat, voi että ne maistuivat hyvältä. 

Giro d'Italia alkoi tänään Torinossa ajetulla henkilökohtaisella aika-ajolla. Niiden aikana on helppo seurata keitä oikein on mukana kisassa ja samalla tulee uudet partamuodit, asuvalinnat sun muut tärkeät asiat selville. Minulla ei ole vielä suosikkia kisaan, mutta eiköhän sekin löydy etappien edetessä. Tänään nopein oli Filippo Ganna, kuten muistaakseni viime vuonnakin Giron ensietapilla. Niinpä hänen värinsä on huomenna rosa.

4 kommenttia:

 1. Onnea kymmenvuotiaalle!
  Että ihan kotimaisia mansikoita.. nyt mä olen vähän kade... Mikään ei ole niin hyvää kuin suomalainen mansikka. Vaikka ulkomaisia saa nykyisin läpi vuoden, niin onhan ne mansikan näköisiä mutta ei niitä maun perusteella mansikaksi tunnistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä tosi hyviä mansikoita, säästin aamupalalle muutamia.

   Poista
 2. Onnea kuluneista vuosista ja tulevia toivoen! Oli silmiä avaava tuo kollaasi - tunnistin kirkoista vain sen Suomen rumimmaksi haukutun, jonka ohi tuli käveltyä töihin muutama vuosi elämästä. Tunnistaminen nettikuviin vertailemalla oli myös yllättävän hankalaa. ...Täällä suomalaiset mansikat siinä vaiheessa, että istutin juuri kymmenen, 'Korona' oli lajike ihan huvin vuoksi. mk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moni kirkkokuvista ei ole siltä parhaalta puolelta välttämättä, sillä usein valo tulee just väärästä suunnasta :O Ja pitää itsellekin tehdä muistiinpanoja, sillä ihmisen (lue:minun) on niin huono, että saman päivän iltana en meinaa muistaa mikä on mikin kirkko siltä päivältä, saati edelliseltä. Sama on Viron kartanoiden kanssa, eikä kannata käyttää kuvailuun vain niitä kuluneimpia "hieno", "ruma", "keltainen" ja "tiilinen" kun niitäkin on kaikkia niin paljon.:D

   Poista