torstai 20. toukokuuta 2021

Pika&retkiruokaa Italian hengessä

Reissussa ei aina ehdi kovin paljon paneutua kokkaamiseen, mutta #italianfoodchallenge on silti menossa. Ostimme eilen tuorepastaa raviolimuodossa ja tänään se päätyi lautasille pienin tuunauksin, kun päivällisaika oli käsillä. 

Tuorepastaravioli parmankinkun ja basilikan kera

  • 250 g valmista raviolia ricotta-tomaatitäytteellä
  • suolaa pastankeittoveteen
  • 4 viipaletta prosciuttoa
  • tuoretta basilikaa
  • raastettua parmesaania
  • pippuria
Tämä on todella epäruokaohje, sen vaativuudella ei voi paljonkaan elvistellä, mutta siltikin söimme ihan hyvin. Kiehautin CampaAdrian keittiön suurimmalla kattilalla vettä ja keitin tuorepastaravioleja pari minuuttia. Laskin ravioleja kattilaan laskiessani, että kummallekin oli tiedossa kuusi raviolia. Irrottelin prosciuttoviipaleet toisistaan ja Antti metsästi matkayrtistöstä basilikalehdet. Lusikoin raviolit lautasille ja asettelin kumpaankin annokseen kaksi viipaletta melkein läpinäkyvää kinkkua ja raastoin parmesaania. Viimeistely tapahtui basilikalla ja pippurilla. 


Giro d'Italian kahdestoista etappi oli kuin meidän eilinen ja tämä päivä, ensin sataa hirveästi, mutta sitten paistaa aurinko. Voittajaksi ennätti minulle tähän asti tuntematon Andrea Vendrame ja kokonaiskilpailua johtaa edelleen Egan Bernal.


Jälkiruokana söimme jäätelöä, joka oli vähän mitäänsanomatonta, mutta mustikat, vadelmat, keksi ja minttu hieman kohottivat kokemusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti