maanantai 17. toukokuuta 2021

Kylmäsavulohifrittata

Nopeaksi päivälliseksi tein meille tänään frittatan, johon laitoin yhtä jos toista jääkaapista. 

Kylmäsavulohifrittata

  • 4 rkl sulatettua voita
  • 3 kypsää perunaa
  • puolikas punasipuli
  • 4 kananmunaa (+kahden kananmunan valkuaiset, koska niitä sattui olemaan jemmassa)
  • 0,5, dl kermaa tai maitoa (unohdin näköjään kokonaan)
  • 150 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
  • 4 tl punaista pestoa
  • 4 tl vihreää pestoa
  • 1 dl mozzarellaraastetta
  • kuivattua tilliä
  • suolaa ja pippuria
  • avomaankurkkua aivan ohuina suikaleina
  • herneenversoja
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele leivinpaperi, joka on laitettu noin 20x25cm uunivuokaan. Pilko perunat ja sipuli viipaleiksi ja paistele niitä hetkisen pannulla voissa. Mausta suolalla ja pippurilla ja levittele ne vuokaan voidellun leivinpaperin päälle tasaisesti. Sommittele savulohiviipaleet vuokaan peruna- ja sipuliviipaleiden väleihin, jätä muutama viipale tarjoilua varten. Vatkaa kananmunat kevyesti (lisää kerma tai maito, jos muistat) ja ripsauta siihenkin mukaan hieman suolaa ja pippuria. Kaada munamassa vuokaan tasaisesti. Lusikoi muutama pieni nokare punaista ja vihreää pestoa eri puolille vuokaa ja ripottele päälle kuivattua tilliä. Viimeiseksi levittele juustoraaste vuokaan kaikkein päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa uunin keskikorkeudella noin 30 minuuttia. Kun frittata on hieman jäähtynyt, leikkaa annospalat ja koriste ne ohuilla kurkkasuikaleilla, lohiviipaleella ja herneenversoilla, viimeistele myllystä kierretyllä pippurilla. 



Giro d'Italiassa oli meidän mielestämme hyvä päivä, sillä Peter Sagan voitti etapin, kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Egan Bernal. Oli niin puuhaisa päivä, ettemme ehtineet katsoa kovin paljon etappia, mutta onneksi lopun kuitenkin. Peter Selinin ääni kesti kuin kestikin koko ensimmäiset 10 päivää, huomenna on lepopäivä ja hänkin saa lepuuttaa kurkkuaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti