sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

26 päivää Tourin alkuun

Viikonloppu oli  yhtä koulunsa päättäneiden juhlaa. Meidätkin oli kutsuttu kaksiin lakkiaisiin, kakkukiintiö on hetkeksi täynnä, ihania luomuksia oli tarjolla leppeän kesäisen tunnelman lisäksi. Tuntuu kyllä uskomattomalta, että nämä nuoret miehet olivat valkolakki päässään, vaikka ihan just vasta tykkäsivät "plätkähiilistä" ja pelasivat tuossa pihapiirissä palloa!

Koska tarjoilut olivat vähintäänkin ylenpalttisia, ei kotikeittiössä paljon ole tarvinut hääriä. Ohiajaessamme poikkesimme Heinolan Heilaan, lähiruokapuotiin, jolla on kesäisin mukavan pitkät aukioloajat. Lihatiskistä mukaan lähti possun kylkiluurivejä ja leipähyllystä ihanaa ruisleipää, muutama juustopalakin tuli ostettua. Heilassa on kyllä mukava piipahtaa.

Edellisellä kerralla rimpsuluiden kanssa kokeilin epäsuoraa lämpöä grillissä ja sain aikaan hieman kuivan lopputuloksen, joten tällä kertaa otin erilaisen lähestymistavan. Keitin aluksi luurivejä puolisen tuntia suolatussa vedessä ja annoin niiden sitten jäähtyä. Sekoitin grillauskastikkeen ketsupista, punaviinietikasta, fariinisokerista ja öljystä, soijakastiketta ja vaahterasiirappiakin tuli mukaan. Pyörittelin luut tahmeassa kastikkeessa ja grillasin niitä parikymmentä minuuttia. Tulos oli mehevämpi kuin viimeksi, mutta arvelimme edelliskertaisissa olleen enemmän lihaa. Salaatti lisukkeena riitti mainiosti, kakunpalat vatsassa hakivat vielä paikkaansa, eikä isommalle aterialle ollut kysyntää. Kuva ei täyttänyt vaatimuksiani, joten se jää julkaisematta, onnistuin ottamaan kolme epäterävää kuvaa...

Criterium on alkoi eilen Ranskassa, Eurosportin lähetys sieltä jäi tyngäksi edellisen ohjelman mentyä yliajalle. Kyseessä oli lyhyt prologi, alle kuuden kilometrin mittainen, tänään päästään tositoimiin.

2 kommenttia:

  1. Heila kutsuu meitäkin tänään, kun hurautan lasten kanssa siitä ohi mökille Hartolaan.
    Mukavia hellepäiviä teille!

    VastaaPoista