keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Lapsiluku normaali


Rippikoululaisemme on palannut leiriltään eikä ollut ainakaan nälkää siellä nähnyt, mikä on tietysti hieno asia. Kevyellä tenttaamisella olen saanut kuulla leirillä tarjotun hyvää ruokaa ja sitä oli riittävästi, eikä minun varmaan enempää tarvitse tietääkään. Kummasti tuo pikkuveljen kotiinpaluu vaikuttaa, isoveljenkin ruokahalu nousi välittömästi normitasolle, liekö jotain ikiaikaista veljeskilpailua, täytyy pitää huolta, ettei toinen vain saa enempää...

Kiireet eivät sen sijaan hellitä, eikä keittiössä ole ollut aikaa vietettäväksi asti. Tänään kuitenkin tein poikien lemppariruokaa, jonka ohjeen olen ottanut Rachel Allenin kirjasta Rachel´s Favourite Food at home. Englantilais-ranskalaisittain ruoan nimi on Parmesan Chicken Goujons, enkä edes kokeile lausua viimeistä sanaa. Ronskisti suomennan sen kanatikuiksi. Eikä tässä kanaakaan tietenkään ole, vaan broileria.
  • 600 g broilerin fileitä
  • 50 g vehnäjauhoja (ruisjauhot käyvät myös hyvin)
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kananmunaa (laitoin kolme)
  • 100 g korppujauhoja
  • 50 g parmesanraastetta (enemmän, enemmän!)
  • 3 rkl öljyä
Lämmitin uunin 225 asteeseen ja öljysin uunipellille laitetun leivinpaperin. Leikkasin rintafileet 3-4 pitkittäiseen suikaleeseen. Otin tukevan muovipussin, johon arvioin kaikkien suikaleiden mahtuvan ja laitoin sinne jauhot ja mausteet, pyörittelin ne sekaisin. Vatkasin kevyesti kananmunat, tällä kertaa lisäsin yhden munan ohjeeseen verrattuna, aiemmin on meinannut loppua kesken. Kaadoin kananmunan laakeaan astiaan. Toisessa laakeassa astiassa sekoitin keskenään korppujauhot ja juuston, mukana oli myös pizzan teosta jääneen juustoraasteen jämätkin. Kippasin filesuikaleet jauhoiseen pussiin ja suljin tiiviisti ennen kuin aloin pyöritellä pussia (juu, silloin kerran en sulkenut...) niin, että suikaleet olivat kauttaaltaan jauho-mausteseoksessa. Sitten otin suikaleita pussista ja kastoin niitä ensin munaseokseen ja toiseksi korppujauho-juustomuruihin joka puolelta ja asettelin suikaleet pellille niin, etteivät ne olleet kiinni toisissaan. Paistoin kanatikkuja uunissa keskikorkeudella ensin 10 minuuttia toiselta puolelta. Käänsin teokseni ja paistoin toiset 10 minuuttia. Kannattaa tarkistaa kypsyys leikkaamalla suurin suikale poikki. Tarjolle nämä kanatikut päätyivät perunoiden ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti