lauantai 25. kesäkuuta 2011

Kampasimpukka, otto 2


Olen verraten kokematon merenelävien kokkaaja. Sinisimpukoita olen keitellyt useaan otteeseen ja kuningasravun jalkoja kesyttänyt pariin kertaan. Mustekalat ja osterit ovat täysin harmaata aluetta. Kampasimpukoita olen kerran aikaisemmin laittanut ja tulos oli joko liian raakaa tai liian kypsää, emme oikein päässeet yhteisymmärrykseen, kuinka siinä kävi. Kohtelias perhe söi grilliin jämähtäneet ja siitä väkivalloin nyhdetyt simpukkaparat mukisematta, mutta kehumatta, jälkimmäinen on tietysti aivan oikein tehty. Tänään aamulla pakastinta tonkiessani osui silmiini pieni pussi kampasimpukoita, siinä siis meille alkuruoka. Teineille oli varattuna jokiravun pyrstöjä paahtoleivällä, jolleivat kampasimpukat houkuta.

Annoin simpukoiden sulaa rauhalliseen tahtiin, keittelin samaan aikaan ystäväni raparperipöheikön viime kesäisiä antimia mehuksi, pakastin on aivan liian pullevassa kunnossa ja koitin tehdä sinne kolosta, sillä marjapensaiden sato valmistuu hyvää tahtia. Viisi litraa suloisen makuista raparperimehua on nyt odottamassa loppukesän rippijuhlia.

Ostamani kampasimpukat olivat oikein pikkuruisia, peukalonpään kokoisia. Kuivasin sulaneet pallerot ja marinoin niitä hetken limen mehun ja oliiviöljyn seoksessa. Otin ne marinadista ja kuivasin uudelleen, ripotin päälle suolaa ja pippuria. Paistoin niitä molemmilta puolilta noin minuutin. Asettelin ne salaattipedille ja ripotin päälle lusikallisen oliiviöljyn ja limen mehun sekoitusta.

Simpukoista tuli oikein hyvän makuisia, emme vieläkään tiedä olivatko simpukat ensimmäisellä kerralla raakoja vai ylikypsiä, mutta nyt ne olivat oikeanlaisia. Teineistä nuorempi tahtoi ehdottamasti myös osansa ja hänkin piti tällä kertaa lopputuloksesta. 

7 kommenttia:

 1. Onnittelut onnistuneista kampasimpukoista!

  VastaaPoista
 2. Nanna: Kiitos, kyllä olin tyytyväinen, ettei tarvinnut miettiä onko kyse purkasta vai ruoasta:))

  VastaaPoista
 3. Minulle maistuisivat kanssa tuollaiset kampasimpukat kyllä :) Täytyy kokeilla tuollain grillaten.

  Ja asiasta ihan toiseen, eikös ne Ranskan ympäriajot muuten ala ihan kohta? Onko teillä joku ennakkosuosikkana?

  VastaaPoista
 4. Minä tein kampasimpukoita jenkeissä useinkin, lähinnä grillaten. Siellä onnistuivat aina ja olivat todella hyviä, mutta jostain kumman syystä onnistumisprosentti ei ole ollut Suomessa yhtä korkea.

  VastaaPoista
 5. Ankerias Vipunen: Kyllä tässä jo vähän Tour-kuumetta kehitellään, ensi lauantaina alkaa! Suosikkini on Alberto Contador, mutta moni muukin kisaaja kiinnostaa:)

  sauvajyvänen: Tervetuloa linjoille taas! Minulla on vielä tässä äyriäisosaastossa vielä paljon oppimista.

  VastaaPoista
 6. Pidän sitten Alberto Contadorille peukkuja :) Eurosportti noita kisoja näköjään näyttää. Taidan kanssa katsoa jonkun etapin.

  VastaaPoista
 7. Ankerias Vipunen: Joka päivä tulee lähetys, yleensä siinä neljän maissa. Useana vuonna on jokunen etappi näytetty ihan kokonaankin. Se vaatii jo vähän kestävyyttä kotikatsomossakin:)

  VastaaPoista