sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kun ei ehdi kokata, kirjat ja DVD:t hätiin!

tämmönen tästä kuvasta nyt tuli!
Koska olen vielä kokematon kuvaaja, olen etsinyt vinkkejä ruokakuvaamiseen netistä ja oppinutkin ainakin jotain. Tämä pimeä vuodenaika ei vain ole otollinen aika opetella.  Ehkä asia pitäisikin ottaakin juuri päinvastoin, nythän on hyvä kokeilla, mitä saa vähäisen valon aikaan aikaan. Jostain sain vinkin kirjasta FOOD STYLING ja sitäpä sitten tilaamaan, Amazon auttoi ja posti toi kirjan kolmessa päivässä. Kirja on kai food styling-ammattilaisuutta suunnitteleville tarkoitettu, mutta meikäläinenkin saa siitä paljon irti, kun tarkkaan lukee. Olen vasta selailuvaiheessa ja kirja on jo nostanut monta nolostuksen punaa poskille, sillä olen varmaan tehnyt jo ainakin kaksi kolmasosaa kirjassa mainituista aloittelijan virheistä. Mutta niistähän sitä opitaan, virheistä. Jos kirjasta jotain negatiivista hakemalla hakee, niin sen melko suuri paino, ei sovellu illan viimeiseksi luettavaksi, jollei ole valmis ottamaan riskiä mustasta silmästä, kun kirja kaatuu päälle. Voin suositella tätä kirjaa kyllä jokaiselle, joka on kiinnostunut siitä mahdollisuudesta, että saisi aikaan kelpo valokuvan keittiönsä tuotteista!

Tänään en kokkaa ollenkaan, mutta eihän sitä nyt voi kokonaan pitää keittiöaiheista vapaata. Olen jokseenkin hurahtanut ruokaohjemiin, joista olen kirjoittanut aiemminkin. Pidän erityisesti brittiläisistä ruokaohjelmista. Muutaman vuoden pidin etäisyyttä Jamie Oliveriin (hän ei siitä varmaan ollut moksiskaan), sillä tunsin ainakin henkistä huimausta ohjelmien kuvaustavan vuoksi. Nyttemmin Jamie on "päässyt suosiooni" uudelleen (ei hän varmaan siitäkään perusta sen enempää). Olen katsonut viime aikoina hänen uudempia sarjojaan ja hänen nykyinen tyylinsä olla kameran edessä miellyttää minua paljon enemmän. Aina hän on mielestäni tehnyt innostavaa ruokaa, myös hänen yhteiskunnalliset hankkeensa ruoan ympärillä ovat olleet kiinnostavia seurata. Nyt hankin Jamien kirjan pitkästä aikaa, Jamie´s Great Britain, sillä olen haikaillut jo pitkään vähän suuremmasta brittikeittiösukelluksesta, kunhan vain aika riittäisi. TV-sarjoista katsomista odottaa Jamie Amerikassa, tilasin sen Tsekistä, sillä on hauska nimi: Jamieho Amerika. Onneksi olen jo tottunut Jamien aksenttiin ja sanastoon, joten englanninkielisen tekstityksen puuttuminen ei haittaa.
ja tästä tämmönen

14 kommenttia:

 1. Kiitos esittelystä! Pitäisköhän minunkin tilata tuo kirja.

  VastaaPoista
 2. Luulen, että saattaisin itsekin muutaman kerran punastua tuota kirjaa lukiessa ;-)

  VastaaPoista
 3. Miten minustakin tuntuu, että saattaisin tarvita tuota opusta... :)

  VastaaPoista
 4. Joulupukki, kuule pyyntö tää...

  VastaaPoista
 5. Come on Camppis! Kerro nyt edes muutama aloittilijan perusvirhe!

  VastaaPoista
 6. No, ei kannata kuvata sillä lailla suoraan yläpuolelta, mutta vähän "yli", että ruoka näyttää olevan katossa:))

  VastaaPoista
 7. No tässähän kävi niin, että jouduin sinne Amazoniin. En vielä tilannut tätä kirjaa, mutta pari muuta saman aihealueen ympäriltä. Tämän postauksen lukeminen tuli kalliiksi ;-) Kiitos vinkistä, miten maailma voikaan olla niin pullollaan erinomaisia kirjoja!

  VastaaPoista
 8. Apua! Mitähän mä olen mokaillut kuvauksieni kanssa...

  VastaaPoista
 9. Tietysti siinä kirjassa on paljon sitä kaupallista kuvaamista, erotellaan mikä on myyntikuva, mikä editoriaalinen (en tiedä mikä se on suomeksi, mutta luulen ymmärtäväni tarkoituksen, se verran on huippista tullut katsottua:) ja mikä esim omaa työtään myyvän portfolion vuoksi otettua kuvaa. Niistä ei äkkikatsomalla amatööri huomaa eroa, mutta kun selitetään, hoksaa paljon. Kuvakulmat ja taustat, valotus tietysti. Tosi mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 10. Aikamoinen tiiliskivi!
  Meillä on "vain" luonto-, lintu- ja yleiskuvauskirjoja, olen yrittänyt soveltaa niiden ohjeita kokkauksenkin kanssa. Ruoka pysyy kyllä paremmin paikallaan kuin linnut ja tuulessa heiluvat kasvit.

  VastaaPoista
 11. Minäkin tilasin sitten yhden kuvausoppaan Amazonista, kun kerran muutkin. Amazonin pitäis maksaa Campa sulle tästä jo provikat!

  VastaaPoista
 12. luimupupu: ruoat tosiaan eivät karkaa:))

  Ankerias: voi tätä kuvauksen tason humisevaa nousua blogeissa, oikein päätä huimaa:))

  VastaaPoista
 13. Enkä minä sitten sillä, että muilla olisi huonoja kuvia, omien suhteen vaan tuntuu, että tämmönenkö siitä nyt tuli ja annos on syöty, eikä voi kokeilla uutta kuvaa:)

  VastaaPoista
 14. Täällä kans yks kirjan tarpeessa oleva... Ihan hirveitä otoksia on tullut julki, mutta näillä taidoilla ja välineillä ei parempaan pysty. Tilannettahan voi kohenta rahalla :) (ja harjoittelulla). Ja olen samaa mieltä, että olet Campasimpukka ansainnut provikat Amazonilta!!!

  VastaaPoista