lauantai 25. helmikuuta 2012

Oonko mää taas Oulusa?


Oulu vaikuttaa ystävälliseltä talvikaupungilta, täällä patsaatkin puetaan lämpimästi! Tänään on tiedossa blogimiitti hauskojen oululaisten kanssa, pitkämatkalaisiakin on hankkiutunut tänne, minä mukaanluettuna. Vielä on muutama tunti aikaa jännittää ja miettiä mitä sitä olisikaan voinut viedä syömäviemisiksi, jos olisi älynnyt, osannut ja hoksannut.

Koska juhlatilaisuus vaatii arvoisensa nautintoaineet jo etukäteen, ostin pullon samppanjaa. Se oli hetkosen jäissä ja aion juoda sen aivan yksin! Ei tässä turhaa ole matkustettu satoja kilometrejä ja nukuttu vuokravuoteessa, kyllä elämä täytyy heittää risaiseksi ihan kokonaan! Hankin kyllä oululaisen Alkon malliston pienimmän samppanjapullon, joten odotan, että keskipäiväinen samppanjahiprakka pääsee juuri alkuun, kun se jo lopahtaakin. Lupaava hiivainen tuoksu tervehtii minua avatessasi miniatyyripullon ja hammasmukista maisteltuna se kyllä kohottaa jo ennestään korkealla olevaa tunnelmaa. Aivan pian pukeudun taas kaikkiin mukaani ottamiini varusteisiin ja hilpaisen Finnkinoon elokuviin. Eilen katsoin jo yhden elokuvan, Rautarouvan. Se kuuluu ehdottomasti lempigenreeni, tylsiin elokuviin. Tiedättehän ne elokuvat, joissa kerran toinen suupieli nousee aavistuksen ja kerran hymähtää? Aivan loistava elokuva, samaa laatua kuin elokuvat The Queen ja Kuninkaan puhe. Toinen valintani on The Descendants, sillä mikä elokuva hyvänsä kelpaa minulle, kun pääosaa esittää George Clooney.

Vaikka graffiteista voi usein lukea totuudensiemenen, minusta kyllä Oulu on kivakaupunni!

8 kommenttia:

 1. Voi mitä laatuaikaa itsesi (ja myöhemmin oululaisten) kera! Ehdin kyllä jo säikähtää kun kuvittelen, että meinaat "jännityksissäs" kietaista kokonaisen normikokoisen samppanjapullon....

  Nauti!

  VastaaPoista
 2. Ooh, laatuaikaa Oulusa selevästi! :)

  Illemmalla nähdään! Ja Martti (se on tuo poikapatsas) on tosiaan puettu lämpimästi. Vaatettajaa haettiin ihan paikallisessa lehdessäkin, hänet kun ois haluttu palkita kivasta teosta, mutta ilmeisesti hän haluaa pysyä mysteerisenä neulojana.

  VastaaPoista
 3. No kyllä oulussa aina kivaa tulee..! minä ainakin haikeudella muistelen oulua näin oululaisena ;) hauskaa reissua sinne.

  VastaaPoista
 4. No oot Campasimpukka Oulusa! Mahtavaa! Mää en oo oululaisena saanu koskaan aikaseksi ottaa kuvvaa tuosta Martista. Tarvitaan näköjään viksu turisti siihen hommaan. Hyvännäkönen kuuleri sulla tuolla sihijuomallasi :) Illalla näjemmä!

  VastaaPoista
 5. Minäkään en oululaisena ole saanut vielä aikaiseksi kuvata Marttia. Sattui sulla sopivasti tämä kuva tänne, kun itse juuri tänään ajelin bussin kyydissä tuosta patsaan ohi ja mietin, että pitäisi käydä valokuvaamassa sitä :)
  Kiva, että muutkin kun oululaiset tykkää Oulusta!

  VastaaPoista
 6. Nanna: Kyllä se tosiaan oli ihan pikakihaus päänuppiin se samppanja:) Sopivan pieni annos.

  Virpi: Onko tuo villanuttu ensimmäistä talvea patsaalla? Hauska juttu jokatapauksessa.

  Mausteinen Manteli: Hauskaa oli, nyt jo kotosalla, mukavat muistot jäi taas bloggaajien kekkereistä!

  Kotiharmi: Tosiaan toispaikkakuntalainen kiinnittää usein huomiota juttuihin, jotka paikallisille on niin arkipäivää:)

  Johis: Et sentään nähnyt minua siinä patsaan äärellä keikkumassa ja kuvakulmia hakemassa? :))

  VastaaPoista
 7. Chilibileet vaikuttivat herkullisilta! Oi jospa oisin saanut olla muukaanaa!

  VastaaPoista
 8. Jaana: Se olisi ollut kyllä lämpimästi suositeltavaa, sinut kyllä mainittiin useaan otteeseen illan aikana, joten ainakin hengessä olit mukana, tavallaan:))

  VastaaPoista