sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Melkein täydellinen nautinto


Tein yhtenä päivänä tuhmasti. Olimme vieneet töihin ison kasan aikakauslehtiä, joita saamme sukulaisilta. Selasin yhtä Kodin kuvalehdistä ja sieltä pomppasi silmiini Suvi Rüsterin käsialaa oleva suklaakakku. Vilkaisin ympärilleni, kukaan ei nähnyt ja repäisin sivun lehdestä. Ajattelin heti, että tuotapa söisimme viikonloppuna jälkiruoaksi. Niin teimmekin eilen. Paistoin kakun ennen riekkojen uunireissua. Koska minulla oli vain irtosivu, en tiennyt kuuluuko ohje johonkin ateriakokonaisuuteen ja sitäkin enemmän minua askarrutti se, miksi kakku oli nimetty "melkein täydelliseksi nautinnoksi". Kyseessä on Kodin kuvalehden numero 4/2013.

Pinjansiemen-suklaapiirakka

  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 150 g voita
  • 150 g suklaata
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria (laitoin 1,5 dl)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria (laitoin 1 rkl vaniljauutetta)
Lämmitin uunin 175 asteeseen ja paahdoin kuumalla, kuivalla pannulla pinjansiemeniä niin, että niistä tuli kauniin kullanruskeita. En polttanut yhtäkään erää! Sulatin suklaan ja voin kattilassa ja jätin seoksen hieman jäähtymään. Vatkasin kananmunat, sokerin ja vaniljauutteen kevyesti ja sekoitin suklaa-voiseoksen mukaan. Mittaisin jauhot ja lisäsin niihin paahdetut pinjansiemenet. Yhdistin jauhot suklaaseokseen ja kääntelin taikinan isolla lusikalla tasaiseksi. Levitin taikinan voideltuun pyöreään vuokaan ja paistoin piirakkaa noin 30 minuuttia. Piirakan pinta oli joustava, mutta sisuksen oli tarkoitus jäädä vähän kosteaksi ja meheväksi. Hiekoitin kakkupalan kaakaon ja tomusokerin sekoituksella ja söimme sitä hyvälaatuisen vaniljajäätelön kanssa. Rosmariinia en sekoittanut jäätelöön, vaikka ohjeessa niin neuvottiinkin. Emme keksineet mitään vajavaisuutta piirakassa, etenkin hyvän espresson kanssa se oli kyllä ainakin hyvin lähellä täydellistä. Olisi se voinut tosin olla ihan pikkuisen kosteampi, joten ehkäpä nimi johtuu siitä, että ohjetta kokeileva mokaa paistamalla kaksi minuuttia liikaa?




16 kommenttia:

  1. Suklaakakkua, jäätelöä ja espressoa.. Siitä on vaikea parantaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Jäi kyllä vaivaamaan, miksi kakku oli nimetty noin, pitää kaivaa loputkin lehdestä työpaikalla ja katsoa, saanko selkoa asiaan :)

      Poista
  2. Minä en usko tuohon 2 minuutin teoriaan, kun nuo paistoajat on aina vähän uunista kiinni. Ehkä ohjeesta puuttuu jokin salainen ainesosa, jota kokki ei ole halunnut kilpailusyistä paljastaa?

    Mutta siis oi, kylmää ja kuumaa samaan aikaa. Täydellistä.

    VastaaPoista
  3. Nyt iski suunnaton kateus, tuosta kupista nimittäin.
    Meidän suosikkisuklaamuffariohjeessa on hyvin lähelle nuo ainemäärät (pinjansiemeniä lukuunottamatta) ja olemme paistaneet neljää muffaria 11 min 200 asteessa. Luulen siis, että paistoaikaa voisi lyhentää reilusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti, toinen että jos kakku olisi ollut korkeampi, sekin olisi voinut pitää sen kosteampana. Noita kuppeja on monta lisää :D

      Poista
  4. Voi mikä annos,nautinto tosiaankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loput ovat hävinneet vuokasta, ilmeisesti teinit ovat olleet asialla :D

      Poista
  5. Jos meillä töissä olisi joku noin kauhean tuhma, niin hän saisi sen anteeksi tarjoamalla kaakkua töissäkin :) Suklaakakun mieliteko tuli nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se oli minun viemäni lehti, niin uskalsin olla niin tosi tuhma :D Viime viikolla leivoin sämpylöitä työkavereille ja tein pikaviineireitä, vähän kuin etukäteen hyvittelin.

      Poista
  6. Wow, näyttää hyvältä! Jokihaka osui asian ytimeen, suklaa, jätski ja espresso -kombinaatio toi-mii. Kaunis espressokuppi muuten, mistä oot jemmannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuppi kuuluu sarjaan, jossa muisteloidaan legendaarisia pyöräilynousuja, Kammenpyörittäjä noita on hommannut.

      Poista
  7. jäin minäkä miettimään mitä siitä täydellisestä nautinnosta puuttui jos on väkevää höyryävän kuumaa espressoa, ihanaa suklaakakkua ja kylmää jäätelöä?!

    VastaaPoista
  8. Oh, miten niin melkein täydellinen ? En minä ainakaan enää keksi, mitä tuohon voisi lisätä :-)

    VastaaPoista