torstai 27. kesäkuuta 2013

Nolla päivää lomaan, kaksi päivää Tourin alkuun ja blogimiittiin!


Kun pomo tekee virheen, siitä on yleensä paljon sanottavaa, joka ei ole välttämättä ole positiivissävytteistä. Saattaa olla, että selän takana jupistaan tai näytetään nyrpeää naamaa useiden päivien ajan. Nyt kävi kuitenkin sellainen moka, että emme valita. Meillä piti olla työvuorolistassa kaksi viikkoa lomaa alkaen ensi maanantaista, mutta lapsuksen johdosta lomaviikkoja onkin kolme. Pikainen laskutoimitus lomalaarilla antoi ymmärtää, että lomapäivät riittävät viime vuonna vuorotteluvapailleen Kammenpyörittäjänkin osalta, joten emme pistäneet oikaisupyyntöä menemään. Nyt meillä onkin mukavasti enemmän aikaa kesäisiin puuhiin ja tänään oli melkoisen iloista lähteä viimeisestä työvuorosta kotiin lomatunnelmissa!

Tiedossa on matkailua kesäisessä Suomessa ja ennen kaikkea Tour de Francen seuraamista. Olemme vapaalla koko kisan ajan, joten  emme salli itsellemme kovin montaa hutipäivää blogin ranskalaisen ruokahaasteen suhteen. Ensimmäinen ehkä tulee kyllä heti alkajaispäivänä lauantaina, sillä olemme silloin blogimiitissä Pohjanmaan sydämessä. Kammenpyörittäjä ei ole vielä osannut päättää minkä väriset trikoot ottaisi mukaan, sillä painimaan siellä todennäköisesti kuitenkin joutuu ja minä mietin pääni puhki, mitä ruokaviemisiä tekisin. 


Tour de France alkaa tänä vuonna, kun on kisan alkamisen 110-vuotisjuhla ja 100. kisa, ensimmäistä kertaa koskaan Korsikalta. Siellähän kävivät jo aikoja sitten tutut ystävämmekin. Minun suosikkilistani on vielä täysin jäsentymätön, sillä ilmeisen Alberto Contadorin fanittamisen lisäksi olen nykyisin kiinnostunut Chris Froomen menestyksestä. Tänään myöhemmin illalla katsomme Eurosportilta joukkueiden esittelyitä päästäksemme tunnelmaan.

Ruokaakin on tehty, lähinnä nopeita grillauksia niin töissä kuin kotonakin, mutta ei niistä ole kuvan palaa eikä muuta mielikuvaa, kuin että vatsa on täyttynyt. 

14 kommenttia:

 1. Mulla ei ole hajuakaan suosikista. Jens sentään ajaa mutta eihän työmies kokonaiskisassa kärkipaikoista kisaa. Lopulliset ajajalistat ovat kai valmiina vasta huomenna. Loma, tämä kokonaistyöaikalaisen elämä on aina haastavaa kun varsinaista lomaa ei ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoiko teillä äsken? Saitteko viileää ilmaan asuntoon? Meillä vaihtui ihanasti ilma, kun avattiin ovet molemmilta puolilta:)

   Poista
 2. Sataa nyt. Päivällä sisällä oli yli 29, nyt 26.0. Parvekkeen ovi ja ulko-ovi auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä loppui ristiveto, alkoi tulla sääskiä sisälle. Mutta talo raikastui. Teki mieli mennä seisomaan ulos siihen rankkasateeseen:D Hitsit kun olin nössö, enkä mennyt!

   Poista
 3. ja Kammenpyörittäjälle sen verran, että painimistodennäköisyys tulee olemaan hiukan normaalia alhaisempi, koska miitissä on luultavasti sen verran paljon syötävää, että ei tartte mennä aamuyöstä enää grillijonoon....

  Tervetuloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Notta alukuillastaki voi vääntää, jesus ristus, joten vaalianpunasilla mennään!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, luulen että meno on Pohjanmaalla ihan mahtavaa! :D On kyllä ihana päästä lomalle:)

   Poista
 5. Hauska nähdä taas lauantaina! Minulla loman alkuun on vielä pari viikkoa, mutta eiköhän viikonlopun voimin sen vielä jaksa puskea :)

  VastaaPoista
 6. Marja: Kiva kiva! Täällä ollaan aivan korkealla lomatunnelmissa ja auto on lähtökuopissa!

  VastaaPoista
 7. Hauskaa lomaa! Lauantaina nähdään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lauantaina sitten morjestetaan siellä Pohjanmaan lakeuksilla!

   Poista